Η Σουηδία αυστηροποιεί τα μέτρα προς αποφυγή του τρίτου κύματος κορωνοϊού

Η Σουηδία αυστηροποιεί τα μέτρα προς αποφυγή του τρίτου κύματος κορωνοϊού Facebook Twitter
Η Σουηδία αυστηροποιεί τα μέτρα προς αποφυγή νέου κύματος κορωνοϊού (Pixabay)
0

Η σουηδική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι θα μειώσει τις ώρες λειτουργίας για όλα τα εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, ενώ θα περιορίσει τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται στα καταστήματα, εν όψει του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση είπε ότι θα προτείνει να κλείνουν τα εστιατόρια και οι καφετέριες στις 20:30 από την 1η Μαρτίου.

Μέχρι πρότινος υπήρχε απαγόρευση στις πωλήσεις αλκοόλ σε μπαρ μετά τις 20:00, ωστόσο μπορούσαν να παραμένουν ανοιχτά.

Σε ό,τι αφορά στα άτομα που θα επιτρέπονται σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα, η κυβερνητική απόφαση ορίζει περαιτέρω μείωση με την δέσμευση να παράσχει σύντομα λεπτομέρειες.

«Δεν είναι ώρα να χαλαρώσουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν σε συνέντευξη Τύπου. «Μπορούμε να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα εάν διατηρούμε τις αποστάσεις» πρόσθεσε.

Οι ανησυχίες για ένα πιθανό τρίτο κύμα πανδημίας έχουν ενταθεί στη Σουηδία τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο αριθμός των νέων λοιμώξεων έχει αυξηθεί ενώ εξαπλώνονται και οι νέες μεταλλάξεις.

Η κεντροαριστερή κυβέρνηση έχει σταδιακά αυστηροποιήσει τους περιορισμούς από τα τέλη του περασμένου έτους εν και κράτησε τα περισσότερα σχολεία, εστιατόρια και επιχειρήσεις ανοιχτά. Βασική γραμμή της κυβέρνησης ήταν η προσωπική ευθύνη και τα εθελοντικά μέτρα.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θάνατοι αμάχων στο Σούμι μπορεί να αναγκάσουν την Ουάσινγκτον να αλλάξει στάση απέναντι στον Πούτιν

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σφαγή στο Σούμι και πώς οι ΗΠΑ μπορεί να αλλάξουν στάση απέναντι στον Πούτιν

Η ασυμφωνία μεταξύ των δολοφονημένων στο Σούμι και της φωτογραφικής χειραψίας Γουίτκοφ-Πούτιν είναι κάτι παραπάνω από προφανής στους περισσότερους παρατηρητές
LIFO NEWSROOM
«Σκότωσε τους γονείς του για να σκοτώσει τον Τραμπ»: Το σχέδιο ενός 17χρονου για να «ρίξει» την Αμερικανική κυβέρνηση

Διεθνή / «Σκότωσε τους γονείς του για να δολοφονήσει τον Τραμπ»: 17χρονος ήθελε να «ρίξει» την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το FBI δήλωσε ότι ο έφηβος ήταν σε επαφή με άτομα που μιλούσαν ρωσικά και είχε ως στόχο «να προκαλέσει κυβερνητική κατάρρευση εξοντώνοντας τον πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM