Το Φεστιβάλ Δράμας τιμά τον Αντώνη Παπαδόπουλο με ένα online αφιέρωμα

Αντώνης Παπαδόπουλος Facebook Twitter
Αντώνης Παπαδόπουλος
0

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας προβάλλει 2 ταινίες αφιερωμένες στη μνήμη του.

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του Αντώνη Παπαδόπουλου και το φεστιβάλ τιμά με ένα online αφιέρωμα την μνήμη και την προσφορά του καλλιτεχνικού του διευθυντή (από το 1999) και μεγάλου υποστηρικτή της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους.

Θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία για το έργο και την δράση του Αντώνη Παπαδόπουλου που πρωτοπαρουσιάστηκε, τιμής ένεκεν, μετά τον πρόωρο χαμό του, κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας της κεντρικής αίθουσας του Δημοτικού Ωδείου Δράμας σε «Αίθουσα Αντώνης Παπαδόπουλος», στην έναρξη του 43ου Φεστιβάλ Δράμας. Την ταινία υπογράφει ο Δημήτρης Νάκος.

Θα προβληθεί επίσης το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Αντώνη Παπαδόπουλου «Η Γενοκτονία της Μνήμης» (2009, 52΄). Το ντοκιμαντέρ αφορά τη γερμανό-ιταλική Κατοχή στην Ελλάδα και την κατάδειξη ενός συγκλονιστικού γεγονότος: του λιμού τον χειμώνα του 1941-42 που έπληξε κυρίως την Αθήνα και οδήγησε στον θάνατο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της πρωτεύουσας. Μέσα από πλούσιο αρχειακό υλικό και μαρτυρίες διερευνάται η αναζήτηση των ενόχων και οι ευθύνες των γερμανικών και ιταλικών στρατευμάτων. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ειδική έρευνα σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Ελβετία.

Η Γενοκτονία της Μνήμης Facebook Twitter
Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Αντώνη Παπαδόπουλου  «Η Γενοκτονία της Μνήμης».

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, μέσα από αυτό το λινκ το οποίο θα είναι διαθέσιμο την Παρασκευή 26/3 στις 00:00 και μόνο για 24 ώρες. 

Επίσης θα μπορεί ο καθένας να το βρει στην ελληνική version της σελίδας του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, κάτω από το μενού «ΔΡΑΣΕΙΣ», με τον τίτλο: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εγκατάσταση με οικολογικές ανησυχίες στο Turbine Hall της Tate Modern

Πολιτισμός / Γιατί μας αφορά η τέχνη των Σαάμι;

Η νέα εγκατάσταση της Máret Ánne Sara –μια καλλιτέχνιδα που κατάγεται από τους αυτόχθονες Σαάμι που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής Χερσονήσου– αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για την τέχνη των αυτόχθονων πληθυσμών.
LIFO NEWSROOM
gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM
Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ