Ερυθρός Σταυρός: Συνελήφθη ασθενής για την αποσύνδεση 76χρονου με κορωνοϊό από τον αναπνευστήρα

Ερυθρός Σταυρός: Συνελήφθη ασθενής για την αποσύνδεση 76χρονου με κορωνοϊό από τον αναπνευστήρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου ενός ασθενούς με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, αφού η αστυνομία συνέλαβε άλλον ασθενή ως ύποπτο για την αποσύνδεση του αναπνευστήρα. 

Ένας 60χρονος, γνωστός στην αστυνομία, συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό, καθώς φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο ενός 76χρονου ασθενούς που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ταυτοποίησαν τα δακτυλικά αποτυπώματα στο μηχάνημα του αναπνευστήρα από το οποίο αποσυνδέθηκε ο 76χρονος με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Σε βάρος του 60χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ενώ παραμένει φρουρούμενος στον θάλαμο, καθώς και αυτός νοσεί από κορωνοϊό.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν οι γιατροί της πτέρυγας όπου νοσηλεύονταν οι δύο άνδρες ενημέρωσαν την Αστυνομία για τις περίεργες συνθήκες θανάτου του ασθενούς. 

Νωρίτερα, οι γιατροί είχαν διαγνώσει ότι τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του βελτιωνόταν σταθερά αλλά ο ασθενής κατέληξε ξαφνικά, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού της αναπνευστικής συσκευής με την οποία ήταν διασωληνωμένος ο 76χρονος ασθενής. Ερευνώντας τα πιθανά αίτια, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν ανεξήγητα σημάδια στα καλώδια που συνδέουν το σύστημα της παροχής οξυγόνου.

Ειδοποιήθηκε άμεσα η αστυνομία καθώς υπήρχαν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Από την αρχή οι υποψίες στράφηκαν προς τον 63χρονο φερόμενο ως δράστη, που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο με τον 76χρονο. Ο συγκεκριμένος ασθενής δεν ήταν διασωληνωμένος ούτε βρισκόταν σε καταστολή, όμως φέρεται να είχε εκφράσει παράπονα πως ο 76χρονος έκανε θόρυβο και ήθελε να μείνει μόνος του στο θάλαμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο 60χρονος συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωνάς Καρούσης: «Το παιδί μου θυσιάστηκε σαν μάρτυρας της αγάπης» δηλώνει ο πατέρας του

Ελλάδα / «Δεν είχε ούτε εκατοστό κακίας, αυτόν βρήκαν να χτυπήσουν τα καθάρματα;» ξεσπά ο Δημήτρης Καρούσης

«Είμαι εδώ με τους φίλους του γιου μου. Είναι όλοι όχι απλώς συντετριμμένοι, όλοι τον αγαπούσαν» είπε για τον Ιωνά Καρούση ο πατέρας του και εξομολογήθηκε: «Ήλπιζα ότι η επόμενη φορά που θα πάω στο Ισραήλ θα ήταν για την αποφοίτηση ή για τον γάμο του»
LIFO NEWSROOM