ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.4.2021 | 14:47

Όφειλα να δείξω ενδιαφέρον για τον πρώην;

Είμαι 29 χρονών και έχω σχέση με μια κοπέλα στα 28. Γνωριστήκαμε το καλοκαίρι σε μια περίεργη φάση για την ίδια καθώς λίγους μήνες πριν είχε χωρίσει από μια σχέση και δεν ήταν στα καλύτερά της. Ένιωθε προδομένη απ' ότι μου πε διότι τα είχε με έναν άνθρωπο απ' ότι μου είπε που την βοήθησε πολύ κλπ (σημειωτέον ήταν σχέση από επανασύνδεση η οποία δεν προχώρησε παρά 2 με 3 μήνες). Κάναμε παρέα στην αρχή βγαίναμε μέχρι που έγινε το κακό μεταξύ μας. Η αλήθεια είναι πως την ήθελα πολύ αλλά δεν μπορούσα να δεθώ 100% επειδή η ίδια μου έλεγε πως δεν είναι σίγουρη και βρίσκεται σε μια χάλια φάση της ζωής της. Σύντομα ανακάλυψα και ανασφάλειες καθώς άρχισε να μου αναφέρει ότι ο πρώην της ήταν πανέμορφος και τον ήθελαν όλες και την ζήλευαν και μόνο αυτή μπορούσε να τον έχει. Τελοσπάντων μετά έναν μήνα ολοκληρώσαμε τις σχέσεις μας ενώ περίπου εκείνο το διάστημα της διαμύνησα ότι δεν θέλω να ξανακούσω κάτι για τον πρώην της γιατί με θίγει, γεγονός που το αποδέχθηκε και συμφώνησε. Δυστυχώς η καραντίνα μας οδήγησε να απομακρυνθούμε λίγο καθώς δεν μένουμε στην ίδια αλλά στην διπλανή πόλη.Μετά από 2-3 εβδομάδες λοιπόν έβλεπα από την κοπέλα μια στενάχωρη συμπεριφορά και προσφέρθηκα να την βοηθήσω. Η ίδια μου απάντησε πως δεν ειναι και στην καλύτερη φάση γιατί νιώθει προδομένη και δεν πέρασε και λίγα, κάνοντας αναφορά πάλι στον πρωην της. Νιώθοντας εντελώς απογοητευμένος της ανέφερα ότι σε κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν μπορώ να την βοηθήσω και ας βρει μόνη της την άκρη, εκφράζοντας την αγανάκτησή μου. Η ίδια όμως το πήρε στραβά, άρχισε να με επικρίνει για την αδιαφορία μου και έμεινε έκπληκτη που δεν έδειξα ενδιαφέρον. Μάλιστα με είπε κομπλεξικό και θα προτιμούσε να είχα μεγαλύτερη καρδιά και λιγότερο εγωισμό. Της απάντησα πως δεν είναι δυνατόν να σου ζητάω να μην κάνεις κουβέντα για τον πρώην κι εσύ να συνεχίζεις και να μου την λες και από πάνω. Για να λάβω μια απάντηση "εσύ με πλησίασες όχι εγώ". Σας παρακαλώ δώστε μια γνώμη επί του θέματος ως τρίτοι.
8
 
 
 
 
σχόλια

Πώς το εννοείς έγινε το κακό μεταξύ σας;
Αυτή στον κόσμο της κι εσύ με τη συγκεκριμένη στάση και ανάλυση θα δυσκολευτείς να βρεις σταθερή σχέση. Βγάζεις έναν αρνητισμό κι ότι δεν είσαι έτοιμος για σχέση.

Γραμμένο σε έχει! Απλώς σε χρησιμοποιεί για να τονώσει την αυτοπεποίθηση της που κλονιστηκε μετά τον χωρισμό και γενικότερα για να ξεπεράσει τον πρώην της. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να φύγεις από αυτήν την σχέση.

Προφανώς δεν έχει ξεπεράσει την προηγούμενη κατάσταση. Απαιτεί από εσένα να τη συναισθανθείς λες και είσαι απλά ένας φίλος χωρίς να σκέφτεται καν πως μπορεί εσυ να νιώθεις. Αυτό και αν είναι εγωισμός από μέρους της. Είναι ανασφαλής και προσπαθεί να σε μετατρέψει και εσένα σε ανασφαλή ώστε να νιώθεις λιγος μπροστά της. Αλήθεια γιατί να μην περνάς καλά; Είναι μπερδεμένη κατάσταση η κοπέλα μείνε μακριά. Αν χρειάζεται υποστήριξη ας πάει σε έναν ειδικό.

Η κοπέλα είναι άλλου. Τι θα πει εσυ την πλησίασες; Αυτή δεν ήθελε να ολοκληρώστε δηλαδή; Ότι να ναι. Θα έλεγα να απομακρυνθείς γιατί απ’ ότι βλέπεις και ο ίδιος έχει θέματα.

Αχ, καλέ μου. Άμα το δεις αναδρομικά, η κοπέλα δεν ήθελε ούτε την καρδιά σου ούτε τα φιλιά σου και τη στοργή σου. Ελεύθερα αυτιά ήθελε για να έχει να τσαμπουνάει ιστορίες για τον πρώην της και "δώρο" ένα στόμα να της λέει μονίμως "μα πώς, εσύ είσαι πανέμορφη, είσαι μια κούκλα, αυτός δεν σε άξιζε." Μέχρι εκεί.
Είναι σε φάση που θέλει ψυχοθεραπευτή, όχι σχέση, ούτε καν φιλία (επειδή στη φιλία πρέπει να είναι διατεθειμένη ν' ακούει και να προσφέρει, όχι μόνο να κλαίγεται).
ΟΚ, εσύ την πλησίασες (και πολύ καλά έκανες), προσπάθησες για σχέση μαζί της, αλλά έθεσες και τα όριά σου. Μόλις είδες ότι δεν πάει, έβαλες τον αυτοσεβασμό σου πρώτο κι έφυγες. Και μπράβο σου. Αν δεν αντιδρούσες, θα σε είχε στο friendzone τώρα (άσχετα αν έκανε κάτι μαζί σου περιστασιακά) και θα κατέληγες ο λαλάκας που τη σέβεται, μαζεύει τα κομμάτια της και την περιμένει όσο αυτή ξεροσταλιάζει για ένα σημάδι ενδιαφέροντος από τον πρώην ή από κάποιον άλλον που θα θεωρεί "θεό." Κόψε επικοινωνία και άσ' την να κάνει τον πρώην εικόνισμα σπίτι της. Εσύ αξίζεις κάτι πολύ καλύτερο.

Scroll to top icon