Oktoberfest στο Ντουμπάι ετοιμάζουν Γερμανοί επιχειρηματίες: «Όχι» σε βόλτες στην πόλη σε όποιον μεθάει

Oktoberfest στο Ντουμπάι ετοιμάζουν Γερμανοί επιχειρηματίες: «Όχι» σε βόλτες στην πόλη σε όποιον μεθάει Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Σχέδιο μεταφοράς του φετινού Oktoberfest από το Μόναχο στο Ντουμπάι, εφόσον η πανδημία δεν επιτρέψει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη διοργάνωσή του στην βαυαρική πρωτεύουσα, έχουν ήδη εκπονήσει Γερμανοί διοργανωτές ανάλογων εκδηλώσεων.

Αποστάσεις από τα σχέδια για «γιορτή της μπίρας στην έρημο» παίρνει ο δήμος του Μονάχου.

Όπως επιβεβαιώνει στο περιοδικό Der Spiegel ο διοργανωτής της φημισμένης υπαίθριας χριστουγεννιάτικης αγοράς της Gendarmenmarkt στο Βερολίνο Τσαρλς Μπλούμε, έχει ήδη βρεθεί έκταση 420.000 τ.μ. κοντά στην μαρίνα του Ντουμπάι και οι τοπικές αρχές έχουν ήδη δώσει την συγκατάθεσή τους. Η κατανάλωση αλκοόλ θα επιτρέπεται μόνο εντός του ενδεδειγμένου χώρου, ενώ όποιοι μεθύσουν, θα μεταφέρονται στα ξενοδοχεία τους με λεωφορεία και δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην πόλη, «από σεβασμό και στις δύο κουλτούρες».

Σύμφωνα με την BILD, το Oktoberfest του Ντουμπάι θα ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2022, ενώ αναμένεται να κοστίσει 50 εκατομμύρια ευρώ στους διοργανωτές του. Στο Ντουμπάι θα κατασκευαστούν ακόμη ρέπλικες ορόσημων του Μονάχου, ενώ στο εγχείρημα αναμένεται να συμμετάσχουν πολλές βαυαρικές ζυθοποιίες και εστιατόρια και δεν θα απουσιάσουν οι διάσημοι προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί 'Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ και Πάμελα 'Αντερσον, αλλά και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Λόταρ Ματέους.

Το αυθεντικό Oktoberfest επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου στο Μόναχο, το οποίο δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την ακύρωσή του. Σύμφωνα ωστόσο με γερμανικά ΜΜΕ, ο δήμος αναμένεται να λάβει την οριστική απόφαση ματαίωσής του το προσεχές διάστημα. Σε σημερινή ανακοίνωσή της πάντως η πόλη ξεκαθαρίζει ότι «το Oktoberfest αποτελεί σήμα κατατεθέν του Μονάχου και πραγματοποιείται αποκλειστικά στο Μόναχο», ενώ τονίζει ότι «τα σχέδια που έγιναν γνωστά για διοργάνωση στο Ντουμπάι δεν γίνονται ούτε για λογαριασμό ούτε με τη συγκατάθεση της πόλης του Μονάχου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM