Ισραήλ: Έρευνα για την τραγωδία στο θρησκευτικό φεστιβάλ

Ισραήλ: Facebook Twitter
EPA
0

Η ελεγκτική αρχή της κυβέρνησης του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατο των 45 ανθρώπων σε ποδοπάτημα, που σημειώθηκε σε εβραϊκό θρησκευτικό φεστιβάλ την περασμένη εβδομάδα.

Ο Κρατικός Ελεγκτής Ματανιάχου Ένγκλμαν είπε πως το γραφείο του, το οποίο ελέγχει την κυβέρνηση, θα ερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες διαδραματίστηκε η τραγωδία στο Όρος Μερόν, στην περιοχή της Γαλιλαίας.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω σήμερα ότι σκοπεύω να ξεκινήσω μια ειδική έρευνα, η οποία θα εξετάσει τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία», δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ανακοίνωσης.

Το γραφείο του ελεγκτή είχε πριν από αρκετά χρόνια χαρακτηρίσει ως επικίνδυνο το συγκρότημα στο Όρος Μερόν, στο βόρειο Ισράηλ, όπου διεξήχθη το φεστιβάλ τη νύχτα της Πέμπτης με Παρασκευή, την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε τη διεξαγωγή έρευνας μετά τους θανάτους.

Το χρονικό της τραγωδίας

Δεκάδες χιλιάδες υπερορθόδοξοι Εβραίοι είχαν συγκεντρωθεί στο Όρος Μερόν, όπου βρίσκεται ο τάφος ενός ραβίνου του 2ου αιώνα, για την ετήσια γιορτή Λαγκ Μπ’ομέρ, για ολονύχτιες προσευχές, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια γύρω από φωτιές.

Η ισραηλινή αστυνομία είχε καλέσει τους συμμετέχοντες «να τηρούν τις οδηγίες ώστε οι εορτασμοί να γίνουν χωρίς συμβάντα», ενώ περίπου 5.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί για την ασφάλεια του προσκυνήματος.

Ωστόσο τα πλήθη κατέκλυσαν τον χώρο παρά τις προειδοποιήσεις αξιωματούχων δημόσιας υγείας να αποφεύγονται οι συναθροίσεις εξαιτίας του κινδύνου μολύνσεων από κορωνοϊό.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Washington Post: Οι Ρώσοι επεκτείνουν εγκατάσταση βιοχημικών όπλων αλλά αρνούντα ότι υπάρχει

Διεθνή / Washington Post: Οι Ρώσοι επεκτείνουν εγκατάσταση βιολογικών όπλων αλλά αρνούνται ότι υπάρχει

Νέα κατασκευή σε στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στη Μόσχα αποκαλύπτει ένα εξειδικευμένο εργαστηριακό συγκρότημα σχεδιασμένο να ερευνά και να χειρίζεται θανατηφόρα παθογόνα, λένε ειδικοί
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ σχεδίαζε να χτυπήσει το Ιράν στις 19 Οκτωβρίου

Διεθνή / Το Ισραήλ σχεδίαζε να χτυπήσει το Ιράν στις 19 Οκτωβρίου - Γιατί δεν το έκανε

Η προειδοποίηση του Ιράν ότι αν το Ισραήλ χτυπήσει πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις τότε 1.000 πύραυλοι από την Τεχεράνη θα πλήξουν τη χώρα του Νετανιάχου και η εγκατάσταση της αμερικανικής πυραυλικής ομπρέλας THAAD
LIFO NEWSROOM