Πέθανε ο Τζορτζ Τζανγκ- Ο έμπορος ναρκωτικών που υποδύθηκε ο Τζόνι Ντεπ στο «Blow»

Πέθανε ο Τζορτζ Τζανγκ- Ο έμπορος ναρκωτικών που υποδύθηκε ο Τζόνι Ντεπ στο «Blow» Facebook Twitter
0

Πέθανε ο Τζορτζ Τζανγκ, ο έμπορος ναρκωτικών τον οποίο υποδύθηκε ο Τζόνι Ντεπ στην ταινία «Blow.

 

Ο Τζανγκ πέθανε στη γενέτειρά του, το Γουέιμουθ της Μασαχουσέτης, το πρωί της Τετάρτης, είδηση που ανακοινώθηκε μέσω των λογαριασμών του στα social media.

 

 

Γνωστός και ως «Boston George», υπήρξε μεγάλος «παίκτης» στο αμερικανικό εμπόριο κοκαΐνης τη δεκαετία του ‘70 και στις αρχές του ‘80 και συνεργαζόταν με το καρτέλ του Πάμπλο Εσκομπάρ στο Μεντεγίν.

 

Ο Τζορτζ Τζανγκ συνελήφθη το 1994 και έμεινε στη φυλακή για 20 χρόνια. Η ταινία «Blow» του 2001, σε σκηνοθεσία Τεντ Ντέμι, με τους Τζόνι Ντεπ και Πενέλοπε Κρουζ, βασίστηκε στο βιβλίο που είχε βγάλει ο Μπρους Πόρτερ το 1993, με τίτλο «Βlow: How a Small Town Boy Made $100 Million with the Medellín Cocaine Cartel and Lost It All (Πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη έβγαλε 100 εκατ. δολάρια με το καρτέλ κοκαΐνης του Μεντεγίν και τα έχασε όλα).

 



Το 2018 σε συνέντευξή του ο Τζανγκ είχε παραδεχθεί πως αρχικά δεν ήταν ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι θα τον υποδυόταν ο Τζόνι Ντεπ, όταν έμαθε ότι ήταν ένας ηθοποιός που είχε παίξει τον «Ψαλιδοχέρη». «Σκέφτηκα ότι αυτό δεν θα δουλέψει», είχε πει ο Τζανγκ.

 

Τελικά άλλαξε γνώμη, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο ο Τζόνι Ντεπ ήταν αντίθετος με το ενδεχόμενο η ταινία να αποτυπώσει την ιστορία του με μια δόση «φαντασίας του Χόλιγουντ». «Ο Τζόνι θύμωσε και είπε “Ο τύπος είναι εδώ, είναι ακόμη ζωντανός, οπότε αν δεν μπορείτε να το κάνετε σωστά, τότε μπορείτε να πάρετε τα λεφτά σας και να τα βάλετε στον κ@@@ σας», είχε πει ο Τζανγκ το 2018.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM