Λουκασένκο: Η πρώτη αντίδραση για την «αεροπειρατεία» - «Υβριδικός πόλεμος» κατά της Λευκορωσίας

Λουκασένκο: Facebook Twitter
EPA
0

Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο κατηγόρησε σήμερα «αυτούς που θέλουν το κακό» της χώρας του ότι προσπαθούν να στραγγαλίσουν τη Λευκορωσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Πρόκειται για τα πρώτα του σχόλια προέδρου της Λευκορωσίας μετά την αναγκαστική προσγείωση επιβατικού αεροσκάφους που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή. 

Ο Λουκασένκο υπεραμύνθηκε του τρόπου με τον οποίο η πρώην σοβιετική δημοκρατία διαχειρίστηκε την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair την Κυριακή και κατηγόρησε αυτούς που επέκριναν τη συγκεκριμένη ενέργεια ότι «παραβιάζουν κόκκινες γραμμές» και ότι εγκαταλείπουν την κοινή λογική στις επιθέσεις τους κατά της Λευκορωσίας.

Όπως αναφέρει το Reuters o ίδιος υπογράμμισε υπό μορφήν απολογίας ότι έδρασε απολύτως νόμιμα και προσπάθησε να προστατεύσει τους επιβάτες στα πλαίσια της διεθνούς νομοθεσίας, ενώ κατηγόρησε τη Δύση ότι αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διερεύνηση του περιστατικού. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι όχι μόνο υπήρξε όντως ειδοποίηση για βόμβα στο αεροσκάφος της Ryanair (που ήταν η πρόφαση για την εκτροπή της πτήσης), αλλά και ότι η σχετική πληροφορία προήλθε από την Ελβετία.

Σύμφωνα με το Belta, ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι εξωτερικές δυνάμεις διεξάγουν «υβριδικό πόλεμο» κατά της Λευκορωσίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Διεθνή / Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε είδος πολέμου, απαντά το Πεκίνο, αποδεικνύοντας ότι μία υπερδύναμη είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα: πρέπει και να είναι ισχυρή και να φαίνεται
LIFO NEWSROOM