Τούρκος εισαγγελέας ζητά τη φυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης

Ποινή φυλάκισης ζήτησε εισαγγελέας σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης για εξύβριση Facebook Twitter
EPA
0

Ποινή φυλάκισης ζήτησε εισαγγελέας σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, για εξύβριση.

Τουρκικό δικαστήριο αποδέχθηκε το κατηγορητήριο, βάσει του οποίου ζητείται ποινή φυλάκισης άνω των 4 ετών σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, ενός αντιπάλου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για δηλώσεις που έκανε, οι οποίες κρίθηκαν προσβλητικές σε βάρος υψηλόβαθμων αξιωματούχων, μεταδίδουν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ.

Την ποινή φυλάκισης των 4 ετών και ενός μήνα ζήτησε ο εισαγγελέας σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, διότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε χαρακτηρίσει «ανόητη» την απόφαση των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου του 2019, στις οποίες είχε επικρατήσει.

Ενώ προηγείτο με μονάχα 13.000 ψήφους έναντι του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος, που στήριζε ο Ερντογάν, στην ακυρωθείσα εκλογική διαδικασία, ο Ιμάμογλου επικράτησε του αντιπάλου του με σχεδόν 800.000 ψήφους στις νέες εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Υποστηρίζοντας πως οι δηλώσεις του σε βάρος της εκλογικής αρχής ήταν απλά μια «οξεία κριτική», ο Ιμάμογλου απέρριψε την κατηγορία της εξύβρισης.
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ αφού πρώην σύμβουλος του Τραμπ εμφανίστηκε να κάνει «ναζιστική χειρονομία»

Διεθνή / Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ μετά τη «ναζιστική χειρονομία» του πρώην σύμβουλου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

O Γάλλος ακροδεξιός ηγέτης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε συνέδριο συντηρητικών, προτού ακυρώσει την εμφάνισή του λόγω της χειρονομίας του Στιβ Μπάνον
LIFO NEWSROOM