Greek Mafia: Τα συμβόλαια θανάτου - Οι εκτελέσεις και οι φατρίες σε αριθμούς

H Greek Mafia και τα συμβόλαια θανάτου: Οι εκτελέσεις και οι φατρίες σε αριθμούς Facebook Twitter
0

Ενώ πληθαίνουν οι εκτελέσεις που αποδίδονται σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», τα πρόσφατα χτυπήματα της Greek Mafia μιλούν από μόνα τους.

Η ελληνική «Καμόρα» φέρεται να είναι χωρισμένη σε δύο κύρια στρατόπεδα των βορείων και νοτίων προαστίων και, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, κατά μέσο όρο εκτελείται ένα συμβόλαιο θανάτου ανά δύο μήνες, τα τελευταία 4 χρόνια. Ορισμένες από αυτές τις εκτελέσεις γίνονται μεσημέρι και για τις δολοφονίες προσλαμβάνονται «επαγγελματίες» που πληρώνονται αδρά για τις εγκληματικές υπηρεσίες τους. 

Πρόσφατα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρέδωσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ένα υπόμνημα με 499 ονόματα, στα οποία - σύμφωνα με το ρεπορτάζ - φέρεται να ήταν και αυτό του 39χρονου πυγμάχου που δολοφονήθηκε σήμερα στην Βάρη, για μία δικογραφία του 2015.  

Τα στρατόπεδα της Μαφίας χωρίζονται σε 15 φατρίες και οχτώ υποομάδες ενώ συνολικά εκτιμάται πως εμπλέκονται ενεργά περίπου 600 άτομα. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από το 2009 έως το 2021 έχουν εκτελεστεί 45 συμβόλαια θανάτου και έχουν γίνει δεκάδες ακόμα απόπειρες. Μόνο την τελευταία τετραετία (2017-2021) έχουν καταγραφεί 22 δολοφονίες και έξι απόπειρες. 

Στο περασμένο πεντάμηνο έγιναν πέντε δολοφονίες - οι τέσσερις το τελευταίο δίμηνο. Αρκετές από τις δολοφονίες λαμβάνουν χώρα σε πρωινές και μεσημεριανές ώρες, με τους δράστες να διαφεύγουν ανενόχλητοι. 

Οι εγκληματικές οργανώσεις ξεπλένουν το μαύρο χρήμα σε πληθώρα επιχειρήσεων και νομότυπων δραστηριοτήτων - σε φούρνους, πρατήρια βενζίνης, καφετέριες, κατασκευαστικές εταιρείες, ξενοδοχεία. Οι αρχές προσπαθούν να «ακολουθήσουν την αντίστροφη κατεύθυνση του χρήματος».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM