Πέθανε η μικρή Αναστασία που έπασχε από σπάνιας μορφής καρκίνο- Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας

Πέθανε η μικρή Αναστασία που έπασχε από σπάνιας μορφής καρκίνου- Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας Facebook Twitter
0

Η μικρή Αναστασία, που είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό για θεραπεία, πέθανε σε ηλικία επτά ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Αναστασία, ανιψιά της πρώην αθλήτριας Έρρικας Πρεζεράκου, είχε διαγνωστεί με επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου στον εγκέφαλο, γνωστή και ως dipg. Οι γιατροί στην Ελλάδα δεν τις έδιναν πολλές ελπίδες και οι γονείς της αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Αμερική προκειμένου η μικρή Αναστασία να ακολουθήσει θεραπεία.

Μετά από έκκληση για ενίσχυση της οικογένειας προκειμένου να ανταποκριθεί στα έξοδα, στο Χιούστον, η Αναστασία έδωσε τη δύσκολη μάχη, αλλά δεν τα κατάφερε. Δυστυχώς πριν από λίγη ώρα, η μητέρα της μικρούλας, με ανακοίνωσή της, ενημέρωσε για τον θάνατο της Αναστασίας, αναφέροντας ότι «η Αναστασία δεν υποφέρει πια…».

Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας της

Σήμερα έχουμε επέτειο γάμου με τον Elias Triantafyllakis και σήμερα διάλεξε η κόρη μας το παρανυφάκι μας να φύγει από την ζωή. Η Αναστασία πάλεψε όσο λίγοι , ήταν πάντα αισιόδοξη και έδωσε γερή μάχη με το χειρότερο είδος καρκίνου που έχει υπάρξει ποτέ. Έφυγε ήρεμη στον ύπνο της με την μανούλα και τον πατερούλη της να την κρατάνε αγκαλιά. Ξέρω πόσοι προσευχηθήκατε για αυτή την νεράιδα και ξέρω και πόσοι ήσασταν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα που παλεύαμε και σας ευχαριστώ. Η Αναστασία δεν υποφέρει πια…

Η οικογένεια ταξίδεψε στο Χιούστον για 2 μήνες, ενώ ο συνολικός χρόνος που χρειάστηκε για τη θεραπεία ήταν 18 μήνες. Το κόστος ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ κι έτσι ξεκίνησε μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα με τίτλο Support Anastasia.

«Το κόστος όπως είναι λογικό είναι δυσβάσταχτο, θα αγγίξει τις 700.000€, αλλά όταν υπάρχει ψυχή και ανθρωπιά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο» είχαν γράψει οι γονείς του παιδιού.

Έρρικα Πρεζεράκου για την ανιψιά της: Έχουν ζήσει μόνο 9 παιδιά στον κόσμο

Σε δηλώσεις της στο Mega, η αθλήτρια Έρρικα Πρεζεράκου, είχε αναφερθεί στη σοβαρή ασθένεια της ανιψιάς της, Αναστασίας, που έδωσε μάχη με τον καρκίνο. «Υπάρχουν μέρες που νιώθω ότι είμαστε εντάξει. Ξαφνικά, όμως, με παίρνει η αδερφή μου και μου λέει ότι το παιδί είναι στην εντατική και κλαίω. [...] Η αδελφή και η ανιψιά μου είναι εδώ και εφτά μήνες στο εξωτερικό. Εύχομαι να μην έρθει κανείς γονιός σε αυτή την κατάσταση. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Η αδερφή μου είναι πολύ θαρραλέα. Περνάμε από φάσεις που μας λένε να μην ανησυχούμε και ότι μπορεί να σταθεροποιηθεί, αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό μας μιλούν για την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου. Έχει DIPG. Έχουν ζήσει μόνο εννιά παιδιά στον κόσμο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τύρναβος: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ

Ελλάδα / Τύρναβος: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ

Η γυναίκα εξήγησε στους γείτονες, που βγήκαν έντρομοι να βοηθήσουν ακούγοντας τις φωνές της γυναίκας και του παιδιού, ότι ο σύζυγός της την κυνηγούσε, την χτυπούσε, και προσπάθησε να την πατήσει με το αυτοκίνητό του
LIFO NEWSROOM
Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Ελλάδα / Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Το πλοίο που θα έμπαινε στο λιμάνι του Πειραιά για να φορτώσει το κοντέϊνερ, έχει ως προορισμό το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα - Το φορτίο του κοντέϊνερ έφτασε στην Ελλάδα από τη Β. Μακεδονία
LIFO NEWSROOM