Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Κατεδαφίστηκε με ελεγχόμενη έκρηξη το τμήμα που παρέμενε όρθιο (Βίντεο)

Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Κατεδαφίστηκε με ελεγχόμενη έκρηξη το τμήμα που παρέμενε όρθιο (Βίντεο) Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στην κατεδάφιση του τμήματος του κτιρίου που απέμεινε όρθιο προχώρησαν με ελεγχόμενη έκρηξη οι Αρχές στη Φλόριντα, δέκα ημέρα μετά την κατάρρευση της 12ώροφης πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ, κοντά στο Μαϊάμι.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πλησιάζει τη Φλόριντα η τροπική καταιγίδα «Έλσα», η οποία αναμένεται να αρχίσει να πλήττει την πολιτεία αυτή από την Τρίτη.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων ανεστάλησαν το Σάββατο για την προετοιμασία της κατεδάφισης. Ο απολογισμός των θυμάτων της καταστροφής ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 24 νεκρούς, ενώ 121 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Η ελεγχόμενη έκρηξη έγινε λίγο μετά τις 22:30 (τοπική ώρα· 05:30 ώρα Ελλάδας), με βάση τα απευθείας πλάνα αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου 12 ορόφων, του λεγόμενου Champlain Towers South, κατέρρευσε μέσα στη νύχτα της 24ης Ιουνίου μέσα σε σύννεφο σκόνης. Πρόκειται για μία από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Οι Αρχές φοβούνταν πως και το υπόλοιπο κτίριο θα έπεφτε, απειλώντας την ασφάλεια των σωστικών συνεργείων. Οι φόβοι αυτοί επιτάθηκαν καθώς πλησίαζε η τροπική καταιγίδα «Έλσα».

«Η κατεδάφιση θα περιοριστεί στην άμεση περίμετρο του κτιρίου», είπε η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, αλλά επρόκειτο να προκαλέσει τη διασπορά «σκόνης και άλλων σωματιδίων που αποτελούν αναπόφευκτη συνέπεια των κατεδαφίσεων αυτού του είδους», άρα «καλούμε προληπτικά τους κατοίκους γειτονικών κτιρίων να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους».

Η έρευνα για να εντοπιστούν και να ανασυρθούν τα θύματα θα συνεχιστεί, παρότι το γεγονός ότι «σβήνουν» οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Διεθνή / Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Το ξέσπασμα της επιδημίας ακολούθησε επιδρομή drone στον κεντρικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Ουμ Νταμπακάρ, που προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα ως προς την πρόσβαση σε πόσιμο νερό στην πόλη Κόστι
LIFO NEWSROOM