Ιταλία: «Λουκέτο» στην Alitalia τον Οκτώβριο - Αντιδρούν τα συνδικάτα

Ιταλία: «Λουκέτο» στην Alitalia τον Οκτώβριο - Αντιδρούν τα συνδικάτα Facebook Twitter
EPA
0

Βάσει συμφωνίας που επετεύχθη από την ιταλική κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ιταλικός δημόσιος αερομεταφορέας Alitalia θα σταματήσει να υφίσταται, και από τις 15 Οκτωβρίου θα «απογειωθεί» η νέα κρατική αεροπορική εταιρία Ita.

«Η νέα εταιρία θα είναι ανταγωνιστική στην ιταλική αλλά και στη διεθνή αγορά και θα αλληλοσυμπληρώνεται με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υποδομών Ενρίκο Τζιοβανίνι.

Η Ita θα ξεκινήσει να λειτουργεί με στόλο 52 αεροσκαφών, ο οποίος το 2022 θα αγγίξει τα 78 αεροσκάφη και το 2025 τα 105. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, υπογραμμίζεται ότι «φέτος μπορεί να γίνουν 2.800 προσλήψεις και το 2022 άλλες 5.750». Αναμένεται να ενεργοποιηθούν άμεσα από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών οι διαδικασίες για την αύξηση κεφαλαίου.

Η πρώτη αντίδραση των ιταλικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, όμως, είναι αρνητική.

«Ο νέος στόλος ξεκινά μόνον με 52 αεροσκάφη και χωρίς προοπτικές για τις πιο μακρινές συνδέσεις και είναι επίσης απαράδεκτο, το γεγονός ότι σε σύνολο 10.500 εργαζομένων, την πρώτη χρονιά θα προσληφθούν το πολύ 2.950» γράφουν σε ανακοίνωσή τους τα τρία μεγάλα συνδικάτα της χώρας, Cgil, Cisl και Uil. «Οι προοπτικές της νέας εταιρίας δεν είναι σίγουρα εντυπωσιακές. Όπως ζητήθηκε από την Ευρώπη, δεν πρόκειται για απλή μετεξέλιξη της Alitalia», υπογράμμισε πριν από λίγο το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο «La 7».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM