Τζέσε Τζάκσον: Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων

Τζέσε Τζάκσον: Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων Facebook Twitter
EPA
0

Ο ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων και πρώην υποψήφιος για την ηγεσία των Δημοκρατικών, Τζέσε Τζάκσον και η σύζυγός του νοσηλεύονται με κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο 79χρονος Τζάκσον και η σύζυγός του Ζακλίν, 77 ετών, εισήχθησαν στο νοσοκομείο Memorial στο Σικάγο, ανέφερε η δήλωση που εξέδωσε το Rainbow PUSH, η ομάδα που έχει ιδρύσει.

«Δεν υπάρχουν περαιτέρω ενημερώσεις αυτή τη στιγμή» διευκρίνισε η ομάδα ενώ δεσμεύτηκε σε νέα ενημέρωση όταν θα υπάρχουν εξελίξεις.

Σημείωσε δε, ότι όποιος ήρθε σε επαφή με το ζευγάρι θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες που ορίζουν οι κανόνες δημόσιας υγείας.

Ο Τζάκσον, ο οποίος διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον το 2017, επί δεκαετίες υποστήριξε σθεναρά τα δικαιώματα των μαύρων Αμερικανών και άλλων μειονοτήτων που χρονολογούνται από την αρχή του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα της δεκαετίας του 1960, με επικεφαλής τον μέντορά του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία των Δημοκρατικών το 1984 και το 1988, προσελκύοντας μαύρους ψηφοφόρους και πολλούς λευκούς φιλελεύθερους, αλλά απέτυχε να γίνει ο πρώτος μαύρος υποψήφιος του Λευκού Οίκου.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στους χιλιάδες υποστηρικτές του που ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον εκείνη την ημέρα, υποστηρίζοντας ότι το έκαναν επειδή «πίστευαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες
LIFO NEWSROOM