Νομικά κατά του βρετανικού κράτους κινείται ένα ζευγάρι Χριστιανών γιατί το παιδί τους «μπερδεύτηκε» όταν είδε ένα άλλο παιδί να φορά φουστάνι.
Οι Νάιτζελ και Σάλι Ρόου υποστηρίζουν πως ο τότε εξάχρονος γιος τους επέστρεψε από το σχολείο πριν από τέσσερα χρόνια «μπερδεμένος γιατί ένα παιδί φορούσε άλλοτε κοριτσίστικα κι άλλοτε αγορίστικα ρούχα».
Ωστόσο, αντί να μιλήσουν στο παιδί τους για τα φύλα και την επιλογή έκφρασης, τον πήραν από το δημοτικό σχολείο στο Άιλ οφ Γουάιτ, αποφασίζοντας να κάνουν μαθήματα στο σπίτι.
Το ίδιο είχαν κάνει και στον μεγαλύτερο γιο τους όταν, στο ίδιο σχολείο, ένας συμμαθητής του έκανε coming out σαν τρανς κορίτσι με αποτέλεσμα το παιδί τους να υποστεί «σύγχυση σε βαθμό άγχους και δυσφορίας».
Τώρα, με την υποστήριξη του Χριστιανικού Νομικού Κέντρου, οι Ρόου αναλαμβάνουν νομική δράση κατά της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, αντιτίθενται στην υιοθέτηση των οδηγιών στα σχολεία της Κορνουάλης περί τρανς ταυτοτήτων, που στόχο έχουν την ενημέρωση καθηγητών και αρχών για τα θέματα ταυτότητας φύλου, τη συμπερίληψη και τη στήριξη των τρανς μαθητών.
Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές, «είναι εξαιρετικά σημαντικό, για λόγους δικαιοσύνης, σεβασμού και συμπερίληψης, να διασφαλίζεται η χρήση του σωστού φύλου, ονόματος και αντωνυμίας ώστε οι τρανς μαθητές να μπορούν να φορούν τη στολή του πραγματικού τους φύλου». Επιπλέον, συνίσταται η δημιουργία τουαλέτας ουδέτερου φύλου.
Το ζευγάρι ζητά δικαστικό έλεγχο καθώς το υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε την εμπλοκή στην υπόθεσή τους.
Οι ίδιοι επιμένουν πως «είναι λάθος να ενθαρρύνουμε τόσο νέα παιδιά να ασπάζονται τη διεμφυλικότητα. Τα αγόρια είναι αγόρια και τα κορίτσια κορίτσια. Προχωράμε δικαστικά με βαριά καρδιά, όμως έχοντας διαπιστώσει την κλίμακωση αυτής της υπόθεσης, νιώθουμε δικαιωμένοι και πιστεύουμε πως πρέπει να αμφισβητήσουμε την κυβέρνηση».
«Τα εξάχρονα παιδιά δεν μπορούν ούτε επιτρέπεται να παίρνουν αποφάσεις ψήφου ή να κάνουν τατουάζ, για παράδειγμα. Είναι επομένως ανήθικο να πιστεύουμε πως μπορούν να παίρνουν αποφάσεις ζωής σε τόσο μικρή ηλικία» υπερθεματίζει η Σάλι Ρόου.
«Αναγνωρίζουμε ότι τα θέματα που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου μπορεί να είναι πολύπλοκα και ευαίσθητα. Τα σχολεία είναι καλύτερα να συνεργάζονται με γονείς, μαθητές και δημόσιες υπηρεσίες ώστε να αποφασίζεται τι είναι καλύτερο για μεμονωμένα παιδιά - και τι είναι καλύτερο για όλους τους υπολοίπους στο σχολείο» ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας.
Με πληροφορίες από PinkNews