«Κίνδυνος για τυφώνες σε Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία»

«Κίνδυνος για τυφώνες σε Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία» Facebook Twitter
0

Ο μετεωρολόγος Ντόμινικ Γιούνγκ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τυφώνες και υδροσίφωνες στον νότο της Ιταλίας, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Κατά τόπους αναμένει βροχοπτώσεις από 150 μέχρι 250 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο: «Πρόκειται για ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι αναμενόμενες πλημμύρες ενδέχεται να απειλήσουν ακόμα και ζωές», γράφει στον ιστότοπο wetter.net.

O γερμανός ειδικός προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες, αλλά και κατά τόπους τυφώνες, οι οποίοι ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλες υλικές ζημιές.

Καλοκαιρία στην κεντρική Ευρώπη, ακραία φαινόμενα στον νότο

Ο Ντόμινικ Γιούνγκ εκτιμά ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα στον ευρωπαϊκό νότο και την Τουρκία θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες: «Από την Ιταλία μέχρι την Ελλάδα και από την Κρήτη μέχρι την Τουρκία ένα βαρομετρικό χαμηλό προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα. Ενδέχεται να σημειωθούν τυφώνες και υδροσίφωνες».

Εκτός αυτού αναμένει ισχυρές βροχοπτώσεις και προειδοποιεί κυρίως τους ταξιδιώτες, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε χώρες όπως η Ελλάδα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον προορισμό ή τον τόπο παραμονής τους.

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες στον ευρωπαϊκό νότο συνδέονται με την καλοκαιρία τον Οκτώβριο στην κεντρική Ευρώπη, υποστηρίζει ο ίδιος: «Στη περιοχή μας έχουμε σταθερά βαρομετρικά υψηλά και στον νότο της Ευρώπης και την περιοχή της Μεσογείου φθάνουν από τον Ατλαντικό τα βαρομετρικά χαμηλά

Περισσότεροι τυφώνες στην Ευρώπη

Τέλη Σεπτεμβρίου ένας τυφώνας χτύπησε τα παράλια της Τοσκάνης στην Ιταλία. Φθάνοντας ταχύτητες 140 χιλιομέτρων οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν πλημμύρες και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Την ίδια περίοδο τυφώνας έπληξε, από τη μια στιγμή στην άλλη, την βορειοδυτική γερμανική πόλη του Κιέλου.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, με 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, ωστόσο τα κονδύλια ξεκίνησαν να αποδεσμεύονται όπως πρέπει, μόλις το 2022
LIFO NEWSROOM
Το λεξικό της COP29: Βασικές έννοιες για τη φετινή διάσκεψη για το κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Περιβάλλον / COP29: Όροι-κλειδιά και βασικές έννοιες της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν είναι από τα πρώτα κράτη που αναπτύχθηκαν οικονομικά λόγω πετρελαίου και εξακολουθεί να βασίζεται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για το 90% των εξαγωγών του
LIFO NEWSROOM
Η ανθρωπότητα έχει ήδη θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C από το 1700

Περιβάλλον / Από το 1700 μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα έχει θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C

Η αλλαγή της βάσης εκτίμησης μπορεί να θεωρηθεί ως «μετακίνηση των στόχων» για την κλιματική δράση, καθώς το τρέχον επίπεδο θέρμανσης είναι σαφώς κοντά στο όριο των 1,5°C, ανεξάρτητα από την αρχική βάση
LIFO NEWSROOM