Πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν 50 εκατομμύρια βαρέλια για να ρίξουν τις τιμές των καυσίμων

Πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ απελευθερώνουν 50 εκατομμύρια βαρέλια για να ρίξουν την τιμή των καυσίμων Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την διάθεση πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ, σε μία κίνηση για να ρίξει τις τιμές των καυσίμων και να βάλει τέρμα στο ράλι τιμών που «απειλεί την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη», όπως προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος. 

Η προεδρία των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα πως ο πρόεδρος ενέκρινε την διάθεση 50 εκατομμυρίων βαρελιών μέσα στους επόμενους μήνες, σε συντονισμό με αντίστοιχες κινήσεις από την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η απόφαση, μετά από εβδομάδες διαρροών, έρχεται αφότου η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και άλλα μέλη του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Πηγών αντέκρουσαν τις επανειλημμένες εκκλήσεις των ΗΠΑ για αύξηση της παροχής. 

Ο Μπάιντεν συνέδεσε την αποδέσμευση των 50 εκατ. βαρελιών με τις προσπάθειες αντιμετώπισης του διαρκώς ανοδικού πληθωρισμούς, λέγοντας πως οι Αμερικανοί «νιώθουν τον αντίκτυπο των αυξημένων τιμών στα καύσιμα στην αντλία και στους λογαριασμούς θέρμανσης των σπιτιών τους, όπως και οι αμερικανικές επιχειρήσεις, επειδή η προσφορά δεν ακολουθεί την ζήτηση καθώς η παγκόσμια οικονομία αναδύεται από την πανδημία».

Με πληροφορίες από Financial Times

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ