Ολλανδία: Στους δρόμους της Ουτρέχτης χιλιάδες πολίτες κατά των νέων περιορισμών για τον κορωνοϊό

Ολλανδία: Στους δρόμους χιλιάδες πολίτες κατά των νέων περιορισμών για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Twitter
0

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, για να διαμαρτυρηθούν για τους νέους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το πλήθος διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Ιατρική Ελευθερία Τώρα!» αλλά και σημαίες της Ολλανδίας, παρουσία ισχυρής αστυνομικής παρουσίας.

Είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Ολλανδία κατά των μέτρων, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων τη νύχτα.

Πριν από δύο εβδομάδες, στην Ολλανδία πραγματοποιήθηκαν βίαιες διαδηλώσεις, αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια να απαγορεύσει την πρόσβαση στους δημόσιους χώρους ΄για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Τα σχέδια προκάλεσαν την αντίθεση του κοινοβουλίου, μεταξύ άλλων από κόμματα του ίδιου του κυβερνητικού συνασπισμού και έκτοτε δεν έχουν εφαρμοστεί.

 

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM