Γιάννης Μόραλης: Έξι κεραμικά του παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό

Γιάννης Μόραλης: Έξι κεραμικά του παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό Facebook Twitter
Γιάννης Μόραλης (1916-2009). Ψάρια Α, 1960. Επιζωγραφισμένο κεραμικό. © Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης
0

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία του με την Εταιρεία μελέτης, έρευνας και προβολής της νεοελληνικής τέχνης / Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης και παρουσιάζει τρία κεραμικά πιάτα και τρία μπωλ που φιλοτέχνησε ο διακεκριμένος εικαστικός Γιάννης Μόραλης.

Τη δεκαετία του 1960, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ανώνυμη Αγγειοπλαστική Εταιρία «Κεραμεικός» (εργοστάσιο Κεραμεικός), ο Γιάννης Μόραλης ζωγράφισε πάνω σε πιάτα και μπωλ από πορσελάνη. Έξι από αυτά τα έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό και θα εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένη προθήκη, στον χώρο της υποδοχής του Ιδρύματος, από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 έως και τις 13 Μαρτίου 2022.

Με αφορμή την παρουσίαση των έξι έργων και σε αποκλειστική συνεργασία με το Εργαστήριο Γ. Μόραλης, στο Πωλητήριο του Μουσείου (B&E Goulandris Shop) θα διατίθενται αριθμημένα πιστά αντίγραφα  (limitededition) των τριών πιάτων του Γ. Μόραλη, συγκεκριμένα 100 αριθμημένα αντίγραφα από κάθε πιάτο.

Παράλληλα, στο Πωλητήριο εγκαινιάζεται μια νέα σειρά από χρηστικά και διακοσμητικά είδη, όπως μεταξωτά μαντήλια, μαξιλάρια, πορσελάνινες κούπες και άλλα, εμπνευσμένα από το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη.

Το B&E Goulandris Shop βρίσκεται στο ισόγειο του Μουσείου του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, δίπλα στον χώρο υποδοχής. Διαθέτει μια ευρεία γκάμα πρωτότυπων και αποκλειστικά custom made προϊόντων, με χρηστικά αντικείμενα αλλά και αντικείμενα τέχνης, σχεδιασμένα από Έλληνες δημιουργούς και εμπνευσμένα από τη Συλλογή έργων του Ιδρύματος.

Γιάννης Μόραλης: Έξι κεραμικά του παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό Facebook Twitter
Γιάννης Μόραλης (1916-2009), Μορφή, 1960. Επιζωγραφισμένο κεραμικό. © Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης
Γιάννης Μόραλης: Έξι κεραμικά του παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό Facebook Twitter
Γιάννης Μόραλης (1916-2009). Ψάρια B, 1960. Επιζωγραφισμένο κεραμικό. © Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης
Γιάννης Μόραλης: Έξι κεραμικά του παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό Facebook Twitter
Κούπα εμπνευσμένη από το έργο του Γιάννη Μόραλη «Πρόσωπα», 1934. Προσαρμογή: Ρίτσα Αναστασιάδου Παραγωγή: © Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης
Γιάννης Μόραλης: Έξι κεραμικά του παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό Facebook Twitter
Κούπα εμπνευσμένη από το έργο του Γιάννη Μόραλη «Πρόσωπα», 1934. Προσαρμογή: Ρίτσα Αναστασιάδου Παραγωγή: © Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης

Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή 10.00-18.00, Παρασκευή 10.00-20.00

Δευτέρα & Τρίτη κλειστά

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Κική Δημουλά. Η Ποιήτρια»

Πολιτισμός / Τουρκία: Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Κική Δημουλά. Η Ποιήτρια»

Στο συνέδριο συμμετείχε, μεταξύ άλλων και η κόρη της σπουδαίας ποιήτριας, Έλση Δημουλά, η οποία προέτρεψε τους μαθητές να «αγκαλιάσουν» τη γνώση και να τολμούν να εκφράζονται μέσα από την ποίηση
LIFO NEWSROOM
ΕΠΕΞ Τρόμος, Εγκογιάν και Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τρόμος, Εγκογιάν και Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Το κοψοχολιαστικό «Oddity», το «Seven Veils» με την Αμάντα Σέιφριντ, το «Α Traveler’s Needs» με την Ιζαμπέλ Ιπέρ και το γαλλικό crowdpleaser «En Fanfare» είναι μερικές από τις ταινίες που ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ