Σερβία: «Μόνο εμείς, η Δανία, η Λιθουανία & η Σλοβενία έχουμε το νέο φάρμακο κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη»

Η Σερβία παρέλαβε αμερικανικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
AP
0

Η Σερβία παρέλαβε σήμερα τις πρώτες δόσεις του φαρμάκου κατά του κορωνοϊού που παρασκευάζει η αμερικανική εταιρία MSD.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς με ανάρτηση του σε βίντεο στο Instagram ανακοίνωσε ότι έφτασε η πρώτη παρτίδα του αμερικανικού αντιιικού φαρμάκου που αρκεί για την θεραπεία 11.500 ασθενών.

Σύντομα όπως είπε θα φτάσει και νέα παρτίδα που θα καλύψει τις ανάγκες για 50.000 ασθενείς.

Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι το φάρμακο αυτό θα χορηγείται δωρεάν στα δημόσια ιατρεία όσο η ασθένεια βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και σε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, όπως παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά προβλήματα.

Τόνισε δε, ότι η Σερβία είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που λαμβάνει το συγκεκριμένο φάρμακο και ανήγγειλε την αγορά και του αντιιικού φαρμάκου της Pfizer, για το οποίο είπε πως θα φτάσει το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Στη Σερβία τον περασμένο Ιούλιο εγκρίθηκε και η χορήγηση του φαρμάκου κατά του κορωνοϊού Favipiravir που αποτελεί την κινεζική εκδοχή του γιαπωνέζικου Avigan.

«Νέο φάρμακο κατά του κορωνοϊού έφτασε στη Σερβία! Αγοράστηκε από τις ΗΠΑ και σε όλη την Ευρώπη μαζί με εμάς το αγόρασαν μόνο η Δανία, η Λιθουανία και η Σλοβενία. Η ζωή και η υγεία των ανθρώπων είναι ανεκτίμητες!» έγραψε στο μήνυμά του ο Βούτσις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM