ONEOHTRIX POINT NEVER

ONEOHTRIX POINT NEVER Facebook Twitter
0

Την Πέμπτη 14/04 στο Bios έρχεται ένας απολαυστικός μουσικός, ο Daniel Lopatin, που δισκογραφεί με το όνομα Oneohtrix Point Never. Από τα παιδιά που αποθεώνει το «Wire» γιατί έχει μια τόσο ολοκληρωμένη άποψη για τον σύγχρονο πειραματισμό, που δύσκολα τον συγκρίνεις με κάποιον άλλο, και, ταυτόχρονα, όσο και να τον περιτριγυρίζει ένα όλο και μεγαλύτερο hype, η ίδια του η μουσική είναι απαιτητική. Με βάση τα αναλογικά και vintage synths φτιάχνει αμιγώς ambient ήχους, που σε καμία περίπτωση δεν θα καταναλωθούν μαζικά. Αντίστοιχη περίπτωση με τον Leyland Kirkby (και λόγω α ναλογικής α γάπης προσωπικά θα ήθελα να τον δω μαζί με τους δικούς μας Parallel Worlds), ο Lopatin είναι από τους σημαντικότερους ηλεκτρονικούς συνθέτες των τελευταίων 3-4 ετών. Προτεινόμενη δουλειά γνωριμίας είναι το Rifts (No Fun, 2009, ****) που στη μεγαλύτερή του διάρκεια είναι παραγωγή για σεμινάριο. Το μουσικό σχήμα που διατηρεί με τον παιδικό του φίλο Joel Ford (aka Tigercity) ονομάζεται Games και θα παρουσιάσουν ένα dj set μαζί, αμέσως μετά την εμφάνισή του ως Oneohtrix Point Never. Η ‘80s νοσταλγία και το χιούμορ τούς χαρακτηρίζει. Ιδανικό παράδειγμα η παρακάτω δήλωσή του σε συνέντευξη στο Pitchfork: «Θυμάμαι, όταν ο Joel είχε πάει να αγοράσει την κασέτα του “Black Album” των Metallica, που περιμέναμε να τους ακούσουμε πώς και πώς. Όταν πήγαμε ενθουσιασμένοι στο σπίτι του, διαπιστώσαμε πως μέσα στη θήκη υπήρχε τελικά το “Dookie” των Green Day. Ήταν σκοτεινή φάση».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ