Η βιομηχανία εστίασης στις Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να μην επανέλθει ποτέ πλήρως στην προ πανδημίας κατάσταση, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Εστιατόρων (National Restaurant Association).
Σύμφωνα με την εμπορική ένωση και την έκθεσή της για την κατάσταση των εστιατορίων αυτή τη χρονιά, το 2022 θα είναι η «νέα κανονικότητα» για τον τομέα τής εστίασης που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία κορωνοϊού.
«Τα εστιατόρια και οι θαμώνες του έχουν βρεθεί σε μια κατάσταση "νέας κανονικότητας". Δεδομένης της εξελισσόμενης τεχνολογίας, των αλλαγών στη συμπεριφορά και τις επιθυμίες των καταναλωτών και τις τρομερές αλλαγές των τελευταίων δύο χρόνων, η βιομηχανία είναι πιθανό να μην επιστρέψει ποτέ εντελώς στην προ πανδημίας κατάσταση» ανέφερε ο Χάντσον Ριλ, αντιπρόεδρος σε τμήμα της Ένωσης.
Οι προσλήψεις και η διατήρηση υπαλλήλων είναι βασικά ζητήματα. Οι ιδιοκτήτες επτά από τα δέκα εστιατόρια υποστηρίζουν πως δεν έχουν επάρκεια υπαλλήλων και οι μισοί εξ αυτών θεωρούν πως αυτή θα είναι η βασική πρόκληση αυτής της χρονιάς.
Πλήρης επιστροφή στην απασχόληση δεν αναμένεται το 2022 και ο ανταγωνισμός για υπαλλήλους θα παραμείνει «έντονος», προβλέπει η Ένωση που καταγράφει ακόμη εκατομμύρια θέσεις εργασίας λιγότερες στο χώρο σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα. Μόνο σε πέντε πολιτείες -Άινταχο, Μοντάνα, Βόρεια Ντακότα, Γιούτα και Αριζόνα- ο αριθμός εργαζομένων στα εστιατόρια είναι ο ίδιος με αυτόν πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού.
Η τηλεργασία άλλαξε άρδην τους όρους στο χώρο της εστίασης. Το 54% εργαζομένων από το σπίτι λένε πως βγαίνουν για δείπνο λιγότερο συχνά σε σχέση με πριν την πανδημία ενώ ένα 47% λέει το ίδιο για γεύμα.
Με πληροφορίες από CNN