Η Ισπανία καταργεί την υποχρεωτική μάσκα αλλά πολλοί να συνεχίζουν να φορούν

Η Ισπανία καταργεί την υποχρεωτική μάσκα αλλά πολλοί να συνεχίζουν να φορούν Facebook Twitter
0

Η Ισπανία ήρε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, καθώς οι μολύνσεις κορωνοϊού συνεχίζουν να υποχωρούν από τα επίπεδα ρεκόρ, αλλά ορισμένοι Ισπανοί, ανήσυχοι στο ενδεχόμενο διασποράς, συνεχίζουν να φορούν.

«Με τη μάσκα νιώθω προστατευμένη, ειδικά όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μου», δήλωσε η Χούλια δε Ισίδρο, ηλικίας 50 ετών, που εργάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας.

«Εγώ θα συνεχίσω να τις φοράω, όμως σε χώρους όπου υπάρχουν λίγες πιθανότητες να μολυνθώ, θα τις βγάζω», είπε στο Reuters, έξω από τη βιβλιοθήκη στη Μαδρίτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνη, πολλοί άλλοι πολίτες που φορούσαν μάσκες, ενώ περπατούσαν στα πεζοδρόμια της ισπανικής πρωτεύουσας σήμερα το πρωί.

Ο δείκτης μόλυνσης σε εθνικό επίπεδο των τελευταίων 14 ημερών μειώθηκε στο μισό σε διάστημα 3 εβδομάδων, στα 1.692 κρούσματα χθες από την κορύφωση των 3.397 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στις 17 Ιανουαρίου, οδηγώντας τις αρχές σε ολόκληρη τη χώρα να χαλαρώσουν τους περιορισμούς.

Οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές στις πολυπληθείς συναθροίσεις σε ανοικτούς χώρους, όπως στις συναυλίες, στους κλειστούς χώρους και στις δημόσιες συγκοινωνίες, όμως σχεδόν όλες οι περιφέρειες ήραν το μέτρο της επίδειξης ενός πιστοποιητικού Covid για την είσοδο στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα.

Ο Πολ Λέιθαμ, ένας 42χρονος Βρετανός που ζει στη Μαδρίτη εδώ και έναν χρόνο, εξέφρασε την ικανοποίησή του που θα μπορεί εντέλει να βγει από το σπίτι του χωρίς να καλύπτει το πρόσωπό του.

«Είναι φοβερό, είναι ωραίο που μπορώ να ζω ελεύθερος ξανά, υποθέτω, και να μην σκέφτομαι συνεχώς να φοράω τη μάσκα. Μου αρέσει πολύ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP    

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM