ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.2.2022 | 05:19

Χελπ

Μιλάω με ένα παιδί 1 μήνα, το οποίο το γνώρισα από τα σόσιαλ, και νιώθω ότι μου κάνει stalking!! Τις προάλλες ήρθε έξω από το σπίτι μου, ενώ δεν του έχω πει τη διεύθυνση, και όταν τον ρώτησα που τη βρήκε μου είπε πως "όταν θέλει κάποιος βρίσκει". Επίσης άλλη μια φορά είχε ψάξει παλιές μου φωτό, και μου είπε πόσο ωραία θα ήταν αν την έκανε κάδρο (το εννοούσε παιδιά, ήθελε όντως να τη κάνει κάδρο) τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να τον αποφεύγω λίγο γιατί με κριπαρει η συμπεριφορά του, και συνεχώς μου στέλνει μηνύματα (5 κ 10 την μέρα) τύπου "μας ξέχασες" (δεν του απαντάω ούτε καν το διαβάζω) μετά από 5 λεπτά "Έλα αφού ξέρω ότι είσαι μέσα" (πάλι δεν του απαντάω) μετά από 5 λεπτά "σου έκανα κάτι;" και όλο αυτό γίνεται τις τελευταίες τρεις μέρες που δεν του απαντάω. Εν τέλη του έστειλα μήνυμα χθες, και του είπα πως δεν έχω χρόνο κτλ και μου είπε "αν θες βρίσκεις χρόνο και για μένα" από τότε δεν του ξαναπαντησα αλλά σε καθημερινή βάση μου στέλνει μηνύματα τύπου "καλημέρα" "καληνύχτα" "θα κάνεις τίποτα σήμερα;" και όλα αυτά ενώ δεν του απαντάω! Ελπίζω να σταματήσει, γιατί αν δεν σταματήσει τότε θα αρχίζω να φοβάμαι και θα πάρω αλλά μέτρα!
12
 
 
 
 
σχόλια

Κάποιοι μάλλον χρειάζονται να το πεις ξεκάθαρα ότι δεν γουστάρεις. Μην του λες ότι δεν έχεις χρόνο και τον αφήνεις αναπάντητο. Πρώτα αυτά πρέπει! (Ήρεμα ρε παιδιά!)

Αν μετά εξακολουθήσει, τότε μπλοκάρισμα και αν χρειαστεί τότε κι όσα άλλα είπαν τα lifoπαιδα.

Τώρα θα κάνω εντιτ γιατί μου κόψανε το πολύ ωραίο σχόλιο που έκανα με αφορμή το κάδρο σου εξ.
Γνωρίζω κάποια ( όχι! Δεν έχουμε σχέσεις) η οποία έχει κορνίζα την Αλίκη Βουγιουκλάκη πάνω στην τηλεόραση! Κι εκείνη φαν μεγάλη...

Edit2: Επίσης, επειδή βλέπω λες ότι τις τρεις τελευταίες μέρες στέλνει εμμονικά ( αφότου δλδ απομακρύνθηκες εσύ όταν τον πέτυχες έξω από το σπίτι σου, που φυσικά ήταν άκομψο να έρθει), κι επειδή δεν έχεις περιγράψει τις προηγούμενες μέρες ( εκτός από το κάδρο που ειλικρινά δε νομίζω ότι το εννοούσε, αν μου το έλεγε κάποιος δεν θα το πίστευα), και επειδή για να φτάσατε να μιλάτε έναν ολόκληρο μήνα άρα δεν είχε εμφανίσει πιο πριν περίεργες συμπεριφορές. Μήπως λέω μήπως έπαθε εμμονή γιατί ξέκοψες ξαφνικά χωρίς να του πεις το γιατί? Πως δεν τον γουστάρεις δηλαδή και θες να κόψετε την επικοινωνία.
Αυτά.

Εξομ., όταν κάποιος ξεπερνά τα όρια και δεν μας σέβεται, σταματάμε κάθε επαφή μαζί του. Μην βγεις μαζί του. Εμπιστεύσου το πως νιώθεις. Προστάτευσε τον εαυτό σου και αν νιώθεις ότι απειλείσαι, μίλα σε δικηγόρο. Ο φόβος που νιώθεις, δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

"Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 333 Π.Κ. (περί απειλής) με το νόμο 4531/18, «[…] τιμωρείται και όποιος, χωρίς απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή παράλειψης, προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία, με την επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθησή του, όπως ιδίως με την επιδίωξη διαρκούς επαφής μέσω τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού μέσου ή με επανειλημμένες επισκέψεις στο οικογενειακό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον αυτού, παρά την εκπεφρασμένη αντίθετη βούλησή του.» Με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα αυτό είναι ένα εδάφιο του σχετικού νόμου, όμως σε τέτοια θέματα θα πρέπει να μιλάμε με τις αρμόδιες αρχές, εμείς εδώ οι σχολιαστές δεν είμαστε γνώστες του θέματος. Η αστυνομία/ δικηγόροι πρέπει να επιληφθούν.

Συνήθως ο άνδρας που καταλήγει σε τέτοιες συμπεριφορές είναι ο ερωτευμένος άνευ ανταπόκρισης από την άλλη όχθη. Καλό είναι να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις η ίδια από εκείνον. Εκείνος ήδη ξεκαθάρισε.

Οι άνθρωποι που καταλήγουν σε τέτοιες συμπεριφορές είναι ψυχικά άρρωστοι και δυνητικά επικίνδυνοι. Το μόνο που ξεκαθάρισε ο τύπος είναι ότι η κοπέλα πρέπει να φύγει μακριά.
Ξεκαθάρισε του ότι δεν θες άλλη επικοινωνία μαζί του κι αν συνεχίσει να σε ενοχλεί ζήτα βοήθεια απο αστυνομία και δικηγόρο. Εννοείται ενημερώνεις τα άτομα του περιβάλλοντος σου για το τι συμβαίνει.

Να καταλαβαίνετε ποιοι είναι οι προβληματικοί πριν τους δώσετε θάρρος και σας κάνουν τέτοια...Αν συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό που σου κάνει και ειδικά αν ξαναβρεθεί κάτω από το σπίτι σου πρέπει να απευθυνθείς στις αρμόδιες αρχές.

Scroll to top icon