ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.2.2022 | 23:29

Σχολή...

Σπουδαζω σε πολυ υψηλοβαθμη σχολη. Εδωσα 2 φορες πανελληνιες για να μπω γιατι νομιζα οτι ηταν αυτο που ηθελα να κανω. Ειμαι 6ο ετος και φετος καταλαβα οτι δε μου ταιριαζει τελικα. Σπουδαζω νομικη, εχω ριξει του κοσμου το διαβασμα και τωρα στο τελος καταλαβα οτι δεν υπαρχει περιπτωση να το εξασκησω. Τελος παντων, 9 μαθηματα εμειναν για πτυχιο και ξεμπερδευω επιτελους απο ενα μαρτυριο 8 ετων. Μακαρι μολις απαλλαγω απο αυτο το βαριδιο να βρω τι θελω να κανω στη ζωη μου. Η καταπιεση τοσων ετων μου την εχει βαρεσει τωρα τελευταια. Φετος σκεφτηκα μεχρι και να τα παρατησω αλλα νομιζω ειναι βλακεια να το κανω τωρα που εχω περασει τα περισσοτερα μαθηματα. Το αστειο ειναι οτι εχω 7.6 μεσο ορο, οποτε και με 5 να τα περασω οσα εμειναν παλι 7.κατι θα εχω βαθμο πτυχιου. Ενα πτυχιο που δε θα μου χρησιμευσει πουθενα. Μεχρι και το κτηριο και τους καθηγητες που βλεπω, μου προκαλουν αηδια. Καλα ηταν περσι διαδικτυακα τα μαθηματα, φετος πρεπει να τρωω στη μαπα τον καθε ηλιθιο απο εκει μεσα. Ειδικα με τους συμφοιτητες μου δε ταιριαξα καθολου, ολοι μα ολοι ειτε θα ειναι κοιμισμενοι ειτε τελειως ψωνια. Βαρεθηκα αληθεια...Το μονο που μου δινει δυναμη ειναι τα πραγματα που σχεδιαζω να κανω αφοτου παρω το κωλοχαρτο. Εκει μεσα ουτε την περιβοητη ''φοιτητικη ζωη'' δεν εζησα. Πως να τη ζησω αλλωστε μονος; Αφου δεν ταιριαξα με κανεναν απο εκει μεσα και ουτε ηθελα κιολας. Ευτυχως, ειχα τους φιλους μου απο το σχολειο και βγαιναμε που και που αλλα απο τοτε που εφυγαν για μεταπτυχιακα στο εξωτερικο, εχω μεινει μονος. Απο τη μια σκεφτομαι να ριξω μια μουτζα σε οτι με εχει πικρανει και απο την αλλη λυπαμαι τον κοπο που εκανα μεχρι τωρα...Τα χω παιξει, το μονο που μου δινει κουραγιο ειναι τα ονειρα που κανω για το μελλον...αλλα το μελλον αργει πολυ...
16
 
 
 
 
σχόλια

Ποιο πανεπιστήμιο αν επιτρέπεται; Ευχαριστώ!Έχω στόχο νομική και δεν είμαι ακόμα σίγουρη. Σου εύχομαι να βρεις αυτό που πραγματικά ψαχνεις και να εχεις επιτυχία στην ζωή σου!

"Το μονο που μου δίνει δύναμη ειναι τα πράγματα που σχεδιάζω να κανω αφότου πάρω το κωλόχαρτο”
Καταλάβαμε τι σχεδιάζεις να κάνεις αφού το πάρεις, δεν χρειάζεται να περιγράψεις περισσότερο χαχα
Εγώ πάντως διαφωνώ με αυτό που γράφει ο Gatos πιο κάτω…καλό είναι να μην σφιχτείς πριν το πάρεις γιατί μετά θα ζητάς δεξιά - αριστερά τα κωλόχαρτα των άλλων χαχαχαχα

:'D
Μη μπει σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες :'D

-------------

😳 Τώρα πρόσεξα τον σχηματισμό...δεν φταίω εγώ που βγήκε έτσι αλλά μιας που έγινε αυτό, ας στείλουμε ένα μήνυμα στους περισσότερους συναδέλφους σου 😁

Υγ Ένα-ένα τα σκέφτομαι με το edit
Προς τον εξ. πήγαινε :'D

Πω ρε τι βάσανα τραβάς....
Είχες την δυνατότητα να σπουδάσεις σε μια καλή σχολή και κλαις σαν κακομαθημένο.

Τι να που και άλλα παιδιά στην ηλικία σου που δεν έχουν την δυνατότητα ούτε σε ΙΕΚ να πάνε διότι πρέπει να δουλεύουν από τα 15 τους.

Τόση αχαριστία σε ένα κείμενο δεν έχω διαβάσει πάλι. Να κλαίγεται κάποιος-α που θα πάρει ένα καλό πτυχίο.

Να κάτσεις στ'αυγά σου και να πάρεις το πτυχίο που τόσο πολύ μόχθησες και εσύ αλλά και οι γονείς σου οικονομικά.

Α ναι, θα έπρεπε να είναι ευγνώμων που φοιτά στη Νομική, κι ας έχει εγκλωβιστεί σε κάτι που του δημιουργεί ένα κάρο ψυχολογικά. Εσύ δηλαδή δεν έχεις ακούσει ποτέ περιπτώσεις ατόμων που δεν τους άρεσε η σχολή τους, ή που έκαναν στροφή στην επαγγελματική τους πορεία?
Προς εξομ: Μήπως είναι η γενικότερη κατάστασή σου που σου προκαλεί απέχθεια για το επάγγελμα? δηλ τα χρωστούμενα μαθήματα, η έλλειψη φίλων.. γιατί μου φαίνεται κάπως αργά να κατάλαβες στο 6ο έτος ότι δε θες να το ασκήσεις... Ισχύει και αυτό για τα μεταπτυχιακά που σου είπαν. Αναρωτιέμαι ποια να είναι τα όνειρά σου - και εύχομαι να είναι πραγματοποιήσιμα.

Αρχικά, καλό κουράγιο στην τελική ευθεία. Ως προς το αντικείμενο, να ξέρεις ότι η νομική δεν είναι μόνο δικηγορία και αγόρευση στα δικαστήρια. Υπάρχουν κι αλλού εναλλακτικές. Σκέψου δηλαδή καλά πριν το ξεγράψεις εντελώς το πτυχίο σου.
Το μέλλον είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζεις. Εύχομαι να μην γνωρίσεις την απόγνωση της στασιμότητας, αν και κάποια στιγμή σε όλους μας χτυπά την πόρτα. Μακάρι τα όνειρα σου να βγουν γιατί αλλιώς θα πρέπει να συμβιβαστείς με ό,τι έχεις.

Τον έφαγες το γάιδαρο. Πάρε το πτυχίο και ποτέ δεν ξέρεις. Νομίζω πάντως πως τα 5αρια χαμηλονουν πολύ το μέσο όρο. Όταν με το καλό τελειώσεις αποφάσισε τι πραγματικά σου αρέσει να κάνεις.

@Gatos

Είναι τραγικό να έχει κάποιος-α την δυνατότητα και το προνόμιο να σπουδάσει και μάλιστα σε καλή σχολή και να κλαίγεται. Πόσο μάλλον να θέλει να τα παρατήσει στο τέλος.
Τόσος κόπος και χρήμα δηλαδή μέχρι τώρα μάταια.

Μην τα παρατησεις τωρα! Απλα κανε ενα μεταπτυχιακο που να σου ανοιγει καποιον αλλον οριζοντα απ αυτον της δικηγοριας. Εχετε τοσες επιλογες αυτην την εποχη!

Scroll to top icon