Στη λίστα των καταζητούμενων από τις ρωσικές αρχές η εκπρόσωπος τύπου του Ναβάλνι

Στη λίστα των καταζητούμενων από τις ρωσικές αρχές η εκπρόσωπος τύπου του Ναβάλνι Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Στη λίστα των καταζητούμενων η εκπρόσωπος τύπου του Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με τη ρωσική αστυνομία.

Οι αρχές επιδιώκουν να φυλακίσουν την Kira Yarmysh, η οποία έφυγε από τη Ρωσία πέρυσι, όταν της επέβαλαν περιορισμούς στη μετακίνησή της για διάρκεια 18 μηνών.

Ο περιορισμός επιβλήθηκε με δικαστική απόφαση για φερόμενη παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Νωρίτερα σήμερα ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, κάλεσε σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις την Κυριακή, σε ρωσικές πόλεις μεταξύ των οποίων και η Μόσχα.

H ίδια χλεύασε με ανάρτησή της στο Instagram, την απόφαση των ρωσικών αρχών, αναρτώντας μια φωτογραφία της θυμωμένη και γράφοντας στη λεζάντα πως «(Αυτό είναι) Το πρόσωπό μου επειδή δεν έβαλαν τη φωτογραφία μου στη λίστα με τους καταζητούμενους.

»Αλλά σε κάθε περίπτωση, μπορώ να δώσω συγχαρητήρια - τόσο στην έρευνα όσο και στην αίτηση από την Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία για την αντικατάσταση στην απόφαση περιορισμού της ελευθερίας μου με μια πραγματική θητεία. Είναι ιδιαίτερα καλοί.

»Για μένα όλα αυτά σημαίνουν μόνο ένα πράγμα: κάνω καλά τη δουλειά μου. Και τώρα μένει μόνο να την κάνω ακόμα καλύτερα. Δεν θα μοιραστώ καμία από τις ιδέες μου. Θα λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να τελειώσει η εξουσία του Πούτιν το συντομότερο δυνατό.

»Και σας προτρέπω να στηρίξετε και επίσης να μην σιωπήσετε. Στη Ρωσία υπάρχουν πολλοί γενναίοι και έντιμοι άνθρωποι και μαζί θα τα ξεπεράσουμε όλα».

Με πληροφορίες του Reuters/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Διεθνή / Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών επικαλείται «αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους» για τους ημιαγωγούς και προβλέπει υψηλότερες τιμές για εξαρτήματα τηλεφώνων
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM