Φάρσαλα: Άφαντος ιερέας που καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 3,8 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο

Φάρσαλα: Άφαντος ο ιερέας που υπεξαίρεσε 3,8 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο Facebook Twitter
0

Ένας 45xpovoς ιερέας από τα Φάρσαλα απέφυγε τη φυλάκισή του αφού αποχώρησε από το δικαστήριο μόλις ολοκλήρωσε την απολογία του πριν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ανακοινώσει ποινή κάθειρξης 15 ετών για υπεξαίρεση του Δημοσίου. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ο ιερέας και άλλοτε εξουσιοδοτημένος για θέματα συναλλαγών από τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος καταδικάστηκε για την υπεξαίρεση 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, αλλοιώνοντας μισθολογικές καταστάσεις ιερέων στα Φάρσαλα.

Οι δύο γυναίκες συγκατηγορούμενες και πρώην εφοριακοί της ΔΟΥ Φαρσάλων κηρύχθηκαν αθώες, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί με κάθειρξη 12 ετών.

Από την πλευρά του, ο 45χρονος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη, ενώ χθες μετά και την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα καταδικάστηκε με τη μέγιστη ποινή για την κατηγορία της υπεξαίρεσης του Δημοσίου, αυτήν της κάθειρξης 15 ετών.

Ενώ λοιπόν με την ανακοίνωση της ποινής θα έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή για μικρό διάστημα και έως ότου αφαιρεθεί η ποινή (έχει ήδη εκτίσει φυλάκιση 8,5 ετών), ολοκληρώνοντάς χθες την απολογία του επέλεξε να αποχωρήσει από το δικαστήριο για να αποφύγει τη σύλληψη, πράξη που διαπιστώθηκε με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και καταγράφηκε από το δικαστήριο.

Λόγω παραγραφή της πράξης της πλαστογραφίας έπαυσε σε βάρος του ιερέα και η σχετική δίωξη, όπως κρίθηκε αθώος (λόγω αμφιβολιών) και για την κατηγορία της νομιμοποίησή εσόδων, αφού μέχρι σήμερα δε βρέθηκαν ποτέ τα 3,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ