To Grindr σχεδιάζει να προχωρήσει σε συγχώνευση με την επενδυτική εταιρεία Spac, σε μία συμφωνία που αποτιμά την εφαρμογή στα 2.1δισ. δολάρια.
Η εφαρμογή γνωριμιών για άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, θα λάβει 384 εκατ. δολάρια ως μέρος της συμφωνίας με την Tiga Acquisition Corp (TAC), την η εταιρεία εξαγορών ειδικού σκοπού (Spac) με έδρα τη Σιγκαπούρη.
Το Grindr, που ξεκίνησε το 2009, πέρυσι είχε 10,8 εκατ. μηνιαίους χρήστες. Από αυτούς οι 723.000 πλήρωναν μία από τις διαθέσιμες υπηρεσίες συνδρομητών, που ονομάζονται Xtra και Unlimited,με τους χρήστες που πληρώνουν να είναι πάνω από το 31% το 2020.
Ο μέσος χρόνος που περνούν οι χρήστες στην εφαρμογή κάθε μέρα ορίστηκε στα 61 λεπτά τον Δεκέμβριο ενώ το 80% των προφίλ στο Grindr ανήκει σε άτομα ηλικίας 35 ετών και κάτω.
Μόλις το 41% είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία σύμφωνα την εταιρεία. Tα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 30% πέρυσι στα 147 εκατ. δολάρια και έφτασε τα 77 εκατ. δολάρια σε προσαρμοσμένα κέρδη. Φέτος αναμένεται η αύξηση αυτή να κυμανθεί από 35% έως 40%.
H αποτίμηση είναι πάνω από τριπλάσια σε σχέση με τα 608 εκατ. δολάρια που έδωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία San Vicente Acquisition, πριν από δύο χρόνια για να αποκτήσει την εφαρμογή.
Σύμφωνα με την Grindr, ως μέρος της συμφωνίας, που θα καταλήξει με τους ήδη υπάρχοντες μετόχους να κατέχουν σχεδόν το 78% της εταιρείας, είναι να αποχωρήσει από επικεφαλής, ο Jeff Bonforte.
«Είναι στόχος για την τωρινή διοίκηση της Grindr, η εφαρμογή να ηγείται από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας» είπε η εταιρεία στην ανακοίνωση της συμφωνίας της.
«Σε μία από κοινού συμφωνία, το συμβούλιο της Grindr και η διοίκηση έχουν αναγνωρίσει και συζητούν με έναν πιθανό νέο επικεφαλής, ο οποίος θα φέρει βάθος και νέα εμπειρική ανάσα σε τομείς όπως η τεχνολογία, τα οικονομικά και η διοίκηση, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που θα δαπανά στον ρόλο του ως ηγετικό στέλεχος μιας δημόσιας εταιρείας».
Η Grindr, με βάση το Δυτικό Χόλιγουντ και η Tiga ανέφεραν ότι η συμφωνία ενδεχομένως να απαιτεί έγκριση από την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS), η οποία ελέγχει τις συμφωνίες για πιθανούς κινδύνους εθνικής ασφάλειας.
Το 2019, η CFIUS διέταξε την κινεζική εταιρεία gaming Kunlun Tech Co, τότε ιδιοκτήτρια εταιρεία της Grindr, να πουλήσει την εταιρεία καθώς υπήρχαν ανησυχίες ότι για τα προσωπικά στοιχεία χρηστών από τις ΗΠΑ, μπορεί να είναι προσβάσιμα και να χρησιμοποιηθούν από την κινεζική κυβέρνηση.
Η εταιρεία πούλησε την Grindr έναν χρόνο αργότερα έναντι 608 εκατ. δολαρίων.
Η συμφωνία σημαίνει ότι η Grindr θα ενταχθεί στον πολύ μεγαλύτερο όμιλο Match αξίας 20 δισ. δολαρίων, ο οποίος κατέχει εταιρείες γνωριμιών, συμπεριλαμβανομένων των Tinder και Hinge και έχει περίπου 100 εκατομμύρια χρήστες συνολικά, και του Bumble, που έχει περίπου 40 εκατομμύρια χρήστες, ως εφαρμογές γνωριμιών.
Με πληροφορίες του Guardian