Καιρός - Αρναούτογλου: Πού και πότε θα δείξει 36άρια - Έρχεται ατμοσφαιρική διαταραχή με καταιγίδες

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού και πότε θα δείξει 36άρια - Έρχεται ατμοσφαιρική διαταραχή με καταιγίδες Facebook Twitter
Φωτ.: LiFO/Πάρις Ταβιτιάν
0

Ζέστη θα επικρατήσει σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τους ασθενείς ανέμους και την άνοδο της θερμοκρασίας. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου δεν αποκλείεται ο υδράργυρος την Πέμπτη να φτάσει τους 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, το Σάββατο αναμένεται μία ατμοσφαιρική διαταραχή από την Ιταλία. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται τοπικά δυνατές μπόρες και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Την Κυριακή τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι κατά τόπους έντονα.

Ο καιρός σήμερα από την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στα βορειοανατολικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 με και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 και κατά τόπους στη Θεσσαλία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 με και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM