ΕΟΔΥ - Ευλογιά των πιθήκων και Έμπολα: Τι να προσέχουν οι ταξιδιώτες - Ποιες χώρες έχουν κρούσματα

ΕΟΔΥ - Ευλογιά των πιθήκων και Έμπολα: Τι να προσέχουν οι ταξιδιώτες - Ποιες χώρες έχουν κρούσματα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Σε ενημέρωση για τις επιδημίες και τα συμβάντα σε όλο τον κόσμο προχωράει με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), δίνοντας παράλληλα συμβουλές προστασίας για τους ταξιδιώτες.

Σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων (Monkeypox), ο ΕΟΔΥ αναφέρει πως από τις 13 Μαΐου 2022 έχουν αναφερθεί κρούσματα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), από 28 κράτη μέλη στα οποία δεν ενδημεί η νόσος. Οι επιδημιολογικές έρευνες συνεχίζονται, ωστόσο, στα κρούσματα που έχουν αναφερθεί δεν έχει τεκμηριωθεί πρόσφατο ταξίδι σε ενδημικές περιοχές (Ακτή Ελεφαντοστού, Γκαμπόν, Γκάνα – κρούσματα μόνο στα ζώα, Δημοκρατία του Κονγκό, Καμερούν, Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Λιβερία, Μπενίν, Νιγηρία, Νότιο Σουδάν, Σιέρρα Λεόνε). Σύμφωνα με τις τρέχουσες διαθέσιμες πληροφορίες, τα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, σε άτομα με πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους που αναζήτησαν φροντίδα σε κλινικές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Έως τις 8 Ιουνίου 2022 έχουν αναφερθεί συνολικά 1.285 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα και ένα πιθανό σε χώρες: Αργεντινή, Καναδάς, Μεξικό, ΗΠΑ, Μαρόκο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία.

Κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων έχουν αναφερθεί σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τη Νιγηρία στο Ισραήλ τον Σεπτέμβριο του 2018, στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο του 2018, τον Δεκέμβριο του 2019, τον Μάιο του 2021 και τον Μάιο του 2022, στη Σιγκαπούρη τον Μάιο του 2019 και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τον Ιούλιο και το Νοέμβριο του 2021.

Γεωγραφική κατανομή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων, από τις 13 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου 2022

ΕΟΔΥ - Ευλογιά των πιθήκων και Έμπολα: Τι να προσέχουν οι ταξιδιώτες - Ποιες χώρες πλήττονται από επιδημίες Facebook Twitter

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Οδηγίες

Η ευλογιά των πιθήκων είναι σπάνια ιογενής λοίμωξη, η οποία μεταδίδεται κυρίως από άγρια ζώα που απαντώνται σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Προκαλείται από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων, DNA ιό που ανήκει στο γένος Orthopoxvirus.

Μεταδίδεται μετά από δάγκωμα ή γρατζουνιά μολυσμένου ζώου (κυρίως τρωκτικού) και σπανιότερα από κατανάλωση μη επαρκώς μαγειρεμένου κρέατος ή μέσω επαφής με το δέρμα ή το τρίχωμα μολυσμένου ζώου. Η μετάδοση από άτομο σε άτομο γίνεται μέσω της επαφής με δερματικές βλάβες/σωματικά υγρά του πάσχοντος ή/και μολυσμένα αντικείμενα, καθώς και μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων κατόπιν παρατεταμένης στενής επαφής. Ο χρόνος επώασης της νόσου είναι 6 έως 13 ημέρες με διακύμανση από 5 έως 21 ημέρες.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυαλγίες, οσφυαλγία, λεμφαδενοπάθεια, ρίγος και εξάντληση, ενώ συνήθως εμφανίζεται χαρακτηριστικό εξάνθημα 1 με 5 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. Η πλειονότητα των κρουσμάτων εμφανίζει ήπια συμπτώματα. Σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες όπως έγκυες γυναίκες, μικρά παιδιά, άτομα με ανοσοκαταστολή η νόσος μπορεί να είναι σοβαρή.

Προς το παρόν ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μέτριος για άτομα με πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους και πολύ χαμηλός για το γενικό πληθυσμό.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για την ευλογιά των πιθήκων

Οι ταξιδιώτες συνιστάται να είναι ενημερωμένοι για τον τρόπο μετάδοσης της νόσου και να τηρούν μέτρα ατομικής προστασίας, όπως:

  •     Εφαρμογή της υγιεινής των χεριών, συχνό πλύσιμο με νερό και σαπούνι ή χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού εάν τα χέρια δεν είναι εμφανώς λερωμένα.
  •     Αποφυγή επαφής των χεριών με το στόμα, τη μύτη και τα μάτια.
  •     Αποφυγή επαφής με άγρια ζώα, ζωντανά ή νεκρά ή κατανάλωσης μη επαρκώς μαγειρεμένου κρέατος που προέρχεται από αυτά.
  •     Αποφυγή επαφής με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα και ιδιαίτερα δερματικές βλάβες ή βλάβες των γεννητικών οργάνων καθώς και με τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματα τους.
  •     Εφαρμογή ασφαλών σεξουαλικών πρακτικών.
  •     Αποφυγή άμεσης επαφής με ασθενείς, σωματικά υγρά ασθενών, σορούς/ σωματικά υγρά θανόντων.
  •     Αναβολή του ταξιδιού στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων συμβατών με ευλογιά των πιθήκων.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, εάν εμφανιστούν συμπτώματα συμβατά με ευλογιά των πιθήκων, θα πρέπει να αναζητηθεί άμεσα ιατρική φροντίδα και να αποφεύγεται η επαφή με άλλα άτομα. Στην περίπτωση που ο ταξιδιώτης αναπτύξει συμπτώματα κατά τη διάρκεια της επιστροφής του, με όποιο μεταφορικό μέσο, θα πρέπει να αναζητήσει άμεσα ιατρική βοήθεια κατά την άφιξη και να αναφέρει το πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού, έτσι ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά της νόσου και να διευκολυνθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών.

Μετά την επιστροφή, οι ταξιδιώτες συστήνεται να παρακολουθούν την υγεία τους για 21 ημέρες και στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων να αναζητήσουν άμεσα ιατρική φροντίδα αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σε ότι αφορά στο εμπόριο και στις διεθνείς μετακινήσεις.

Αιμορραγικός πυρετός Ebola

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στις 23 Απριλίου 2022 ανακοινώθηκε επιδημία αιμορραγικού πυρετού Ebola στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Έως τις 5 Ιουνίου αναφέρθηκαν τέσσερα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα και ένα πιθανό στις περιοχές Mbandaka και Wangata και πέντε θάνατοι.

Περιοχή που εντοπίζονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αιμορραγικού πυρετού Ebola

Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, έως τις 4 Ιουνίου 2022

ΕΟΔΥ - Ευλογιά των πιθήκων και Έμπολα: Τι να προσέχουν οι ταξιδιώτες - Ποιες χώρες πλήττονται από επιδημίες Facebook Twitter

Οδηγίες

Ο αιμορραγικός πυρετός Ebola είναι μία πολύ σπάνια αλλά θανατηφόρος ιογενής λοίμωξη. Η περίοδος επώασης διαρκεί από 2 έως 21 ημέρες και ακολουθεί απότομη εμφάνιση υψηλού πυρετού, μυαλγιών, διάρροιας, κεφαλαλγίας, κόπωσης και κοιλιακού άλγους. Επίσης μπορεί να εμφανιστεί εξάνθημα, κυνάγχη και επιπεφυκίτιδα. Με την εμφάνιση του πυρετού ο ασθενής καθίσταται μολυσματικός. Δεν υπάρχει κατάσταση φορείας. Ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω επαφής με αίμα, ιστούς και σωματικά υγρά ασθενών ή νεκρών που νόσησαν από αιμορραγικό πυρετό Ebola.Ο ιός μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω επαφής με νεκρά ή ζωντανά μολυσμένα ζώα (π.χ. πίθηκοι), καθώς επίσης και με τη σεξουαλική επαφή.

Παρόλο που δεν έχει αναφερθεί μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, συνιστάται η χρήση μάσκας και οφθαλμικής προστασίας σε περίπτωση που ο ασθενής εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα ή εμέτους.

Ο κίνδυνος προσβολής ενός ταξιδιώτη από τον ιό Ebola κατά την επίσκεψή του στις προσβεβλημένες περιοχές θεωρείται χαμηλός. Επιπλέον, η πιθανότητα εισαγωγής κρουσμάτων στην Ευρώπη θεωρείται πολύ χαμηλή.

Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τις προσβεβλημένες  περιοχές συνιστάται να είναι ενημερωμένοι για τον τρόπο μετάδοσης της νόσου και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας όπως:

  •     συχνό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.
  •     καλό πλύσιμο και ξεφλούδισμα φρούτων και τα λαχανικών πριν την κατανάλωσή τους.
  •     αποφυγή επαφής με άγρια ζώα, ζωντανά ή νεκρά, και κατανάλωσης ακατέργαστου κρέατος που προέρχεται από αυτά.
  •     αποφυγή άμεσης επαφής με ασθενείς, σωματικά υγρά ασθενών, σορούς/ σωματικά υγρά θανόντων
  •     εφαρμογή ασφαλών σεξουαλικών πρακτικών.

Πλέον έχουν εγκριθεί και κυκλοφορούν δύο εμβόλια για τον ιό Έμπολα, που απευθύνονται σε άτομα υψηλού κινδύνου (πχ επαγγελματίες υγείας, ανθρωπιστικές αποστολές  που επισκέπτονται  χώρες με επιδημία).

Τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν συστήνονται στους κοινούς ταξιδιώτες.

Οι ταξιδιώτες, εάν εμφανίσουν συμπτώματα συμβατά με τον αιμορραγικό πυρετό Ebola κατά τη διάρκεια παραμονής τους σε προσβεβλημένη περιοχή, θα πρέπει να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια. Στην περίπτωση που ο ταξιδιώτης αναπτύξει συμπτώματα κατά τη διάρκεια της επιστροφής του, με όποιο μεταφορικό μέσο, χωρίς να ενημερώσει την εταιρεία μεταφορών για τα συμπτώματά του, θα πρέπει να αναζητήσει άμεση ιατρική βοήθεια κατά την άφιξη και να αναφέρει το πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού, έτσι ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά της νόσου και να διευκολυνθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών.

Μετά την επιστροφή από προσβεβλημένη περιοχή, οι ταξιδιώτες συστήνεται να παρακολουθούν την υγεία τους για 21 ημέρες και στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια και να ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σε ότι αφορά στο εμπόριο και στις διεθνείς μετακινήσεις.

Δάγκειος πυρετός και πυρετός Chikungunya

Το 2022, έως τις 2 Ιουνίου, αναφέρθηκαν 1.371.248 κρούσματα δάγκειου πυρετού και 849 θάνατοι. Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων εντοπίζεται στη Βραζιλία (1.114.758), στο Περού (45.816), στο Βιετνάμ (25.694), στην Ινδονησία (22.331) και στην Κολομβία (21.576) και οι περισσότεροι θάνατοι στη Βραζιλία (322), στην Ινδονησία (229), στις Φιλιππίνες (115), στο Περού (61) και στο Τιμόρ Λέστε (56).

Το 2022, έως τις 2 Ιουνίου, αναφέρθηκαν 113.052 κρούσματα πυρετού Chikungunya και 14 θάνατοι. Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων εντοπίζεται στη Βραζιλία (92.349) καθώς και ο συνολικός αριθμός θανάτων (14).

Αμερική και Καραϊβική

Δάγκειος Πυρετός

Το 2022, έως την 1η Ιουνίου, αναφέρθηκαν 1.238.528 κρούσματα δάγκειου πυρετού (544.125 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 426 θάνατοι). Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων εντοπίζεται στη Βραζιλία (1.114.758), στο Περού (45.816), στην Κολομβία (21.576), στη Νικαράγουα (12.171) και στο Εκουαδόρ (8.449).

Πυρετός Chikungunya

Βενεζουέλα: Το 2022, έως τις 7 Μαΐου, αναφέρθηκαν 19 κρούσματα.

Βολιβία: Το 2022, έως τις 14 Μαΐου, αναφέρθηκαν 88 κρούσματα (9 επιβεβαιωμένα κρούσματα).

Βραζιλία: Το 2022, έως τις 14 Μαΐου, αναφέρθηκαν 92.349 κρούσματα (31.954 επιβεβαιωμένα κρούσματα) και 14 θάνατοι.

Γουατεμάλα: Το 2022, έως τις 14 Μαΐου, αναφέρθηκαν 284 κρούσματα.

Ελ Σαλβαδόρ: Το 2022, έως τις 14 Μαΐου, αναφέρθηκαν 39 κρούσματα.

Κολομβία: Το 2022, έως τις 21 Μαΐου, αναφέρθηκαν 35 κρούσματα.

Κόστα Ρίκα: Το 2022, έως τις 14 Μαΐου, αναφέρθηκαν 4 κρούσματα.

Νικαράγουα: Το 2022, έως τις 30 Απριλίου, αναφέρθηκαν 2 κρούσματα.

Ονδούρα: Το 2022, έως τις 14 Μαΐου, αναφέρθηκαν 18 κρούσματα.

Παραγουάη: Το 2022, έως τις 21 Μαΐου, αναφέρθηκαν 346 κρούσματα (67 επιβεβαιωμένα κρούσματα).

Περού: Το 2022, έως τις 21 Μαΐου, αναφέρθηκαν 124 κρούσματα (111 επιβεβαιωμένα κρούσματα).

Ασία

Δάγκειος Πυρετός

Αφγανιστάν: Το 2022, έως τις 5 Μαρτίου, αναφέρθηκαν 775 κρούσματα και ένας θάνατος.

Βιετνάμ: Το 2022, έως τις 8 Μαΐου, αναφέρθηκαν 25.694 κρούσματα και 13 θάνατοι.

Ινδία : Το 2022, έως τις 30 Απριλίου, αναφέρθηκαν 8.278 κρούσματα και ένας θάνατος.

Ινδονησία: Το 2022, έως τις 31 Μαρτίου, αναφέρθηκαν 22.331 κρούσματα και 229 θάνατοι.

Καμπότζη : Το 2022, έως τις 7 Μαΐου, αναφέρθηκαν 817 κρούσματα και ένας θάνατος.

Κίνα: Το 2022, έως τις 31 Μαρτίου, αναφέρθηκαν 5 κρούσματα.

Λάος : Το 2022, έως τις 14 Μαΐου, αναφέρθηκαν 342 κρούσματα.

Μαλαισία : Το 2022, έως τις 7 Μαΐου, αναφέρθηκαν 13.651 κρούσματα και 7 θάνατοι.

Μαλδίβες : Το 2022, έως τις 30 Απριλίου, αναφέρθηκαν 159 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Μπαγκλαντές: Το 2022, έως τις 31 Μαΐου, αναφέρθηκαν 352 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Νεπάλ: Το 2022, έως τις 21 Μαΐου, αναφέρθηκαν 55 κρούσματα.

Ομάν : Το 2022, έως τις 7 Απριλίου, αναφέρθηκαν 76 κρούσματα.

Πακιστάν: Το 2022, έως τις 30 Μαΐου, αναφέρθηκαν 199 κρούσματα (25 επιβεβαιωμένα κρούσματα).

Σιγκαπούρη: Το 2022, έως τις 28 Μαΐου, αναφέρθηκαν 11.674 κρούσματα.

Σρι Λάνκα: Το 2022, έως τις 31 Μαΐου, αναφέρθηκαν 18.298 κρούσματα.

Ταϊλάνδη: Το 2022, έως τις 23 Μαΐου, αναφέρθηκαν 1584 κρούσματα.

Τιμόρ Λέστε: Το 2022, έως τις 27 Μαΐου, αναφέρθηκαν 4.985 κρούσματα και 56 θάνατοι.

Φιλιππίνες: Το 2022, έως τις 17 Απριλίου, αναφέρθηκαν 20.057 κρούσματα και 115 θάνατοι.

Πυρετός Chikungunya

Ινδία: Το 2022, έως τις 30 Απριλίου, αναφέρθηκαν 18.856 κρούσματα (1.261 επιβεβαιωμένα κρούσματα).

Μαλαισία: Το 2022, έως τις 7 Μαΐου, αναφέρθηκαν 396 κρούσματα.

Ταΐλάνδη: Το 2022, έως τις 26 Μαΐου, αναφέρθηκαν 98 κρούσματα.

 Αφρική

Δάγκειος Πυρετός

Ακτή Ελεφαντοστού : Το 2022, έως τις 19 Μαρτίου, αναφέρθηκαν 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα και ένας θάνατος.

Ρεϋνιόν: Το 2022, έως τις 7 Μαΐου, αναφέρθηκαν 1.243 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σάο Τομέ και Πρίνσιπε : Το 2022, έως τις 17 Μαΐου, αναφέρθηκαν 103 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πυρετός Chikungunya

Αιθιοπία : Το 2022, έως τις 8 Μαΐου, αναφέρθηκαν 311 κρούσματα (3 επιβεβαιωμένα κρούσματα).

Κένυα : Το 2022, έως τις 22 Μαΐου, αναφέρθηκαν 83 κρούσματα (5 επιβεβαιωμένα κρούσματα).

Αυστραλία και Ειρηνικός Ωκεανός

Δάγκειος Πυρετός

Αυστραλία : Το 2022, έως τις 17 Απριλίου, αναφέρθηκαν 19 κρούσματα.

Βανουάτου : Το 2022, έως τις 7 Μαΐου, αναφέρθηκαν 18 κρούσματα.

Γαλλική Πολυνησία: Το 2022, έως τις 24 Μαρτίου, αναφέρθηκαν 554 κρούσματα.

Μικρονησία: Το 2022, έως τις 23 Απριλίου, αναφέρθηκαν 11 κρούσματα.

Νέα Καληδονία: Το 2022, έως τις 31 Μαρτίου, αναφέρθηκε ένα κρούσμα.

Νησιά Κουκ : Το 2022, έως τις 26 Μαρτίου, αναφέρθηκαν δύο κρούσματα.

Παλάου: Το 2022, έως τις 7 Μαΐου, αναφέρθηκαν 17 κρούσματα.

Σαμόα: Το 2022, έως τις 12 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκαν πέντε κρούσματα.

Νησιά Σολωμόντα: Το 2022, έως τις 7 Μαΐου, αναφέρθηκαν 34 κρούσματα.

Ουαλίς και Φουτουνά: Το 2022, έως τις 7 Μαΐου, αναφέρθηκαν 19 κρούσματα.

Φίτζι : Το 2022, έως τις 16 Μαΐου, αναφέρθηκαν 1.960 κρούσματα.

Πυρετός Chikungunya

Το 2022, δεν αναφέρθηκαν κρούσματα πυρετού Chikungunya στην Αυστραλία και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Γεωγραφική κατανομή κρουσμάτων Δάγκειου πυρετού, Μάρτιος – Μάιος 2022

ΕΟΔΥ - Ευλογιά των πιθήκων και Έμπολα: Τι να προσέχουν οι ταξιδιώτες - Ποιες χώρες έχουν κρούσματα Facebook Twitter

Γεωγραφική κατανομή κρουσμάτων πυρετού Chikungunya, Μάρτιος – Μάιος 2022

ΕΟΔΥ - Ευλογιά των πιθήκων και Έμπολα: Τι να προσέχουν οι ταξιδιώτες - Ποιες χώρες έχουν κρούσματα Facebook Twitter

Οδηγίες

Οι ταξιδιώτες συνιστάται να είναι ενημερωμένοι ότι ο Δάγκειος πυρετός και ο πυρετός Chikungunya ενδημούν σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές, ότι μεταδίδονται μέσω τσιμπήματος μολυσμένου κουνουπιού και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την Προστασία από τα έντομα. Δεν υπάρχει εμβόλιο για την προφύλαξη και οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από ενδημικές περιοχές συνιστάται να παρακολουθούν την υγεία τους για 2 εβδομάδες μετά την επιστροφή τους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σε ότι αφορά στο εμπόριο και στις διεθνείς μετακινήσεις.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ για τις επιδημίες και τα συμβάντα στον κόσμο

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαζόμενοι του Allou Fun Park καταγγέλλουν απλήρωτους μισθούς και εργατικά ατυχήματα

Ελλάδα / Allou Fun Park: Απλήρωτους μισθούς και εργατικά ατυχήματα καταγγέλλουν σωματεία

«Το Σωματείο προειδοποίησε για ζητήματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια» τονίζουν οι εργαζόμενοι - Η ανακοίνωσή του και το κείμενο του Σωματείου Εμποροϋπαλληλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Νέοι χάρτες, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ελλάδα / Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Νέοι χάρτες, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Ποιοι και πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - «Η σύσταση μας είναι ισχυρή, καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών» τονίζει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
LIFO NEWSROOM