Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας - Κύπρου μετά από 22 χρόνια: Στον Πειραιά κατέπλευσε το «Daleela»

Κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο "Daleela" Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στον τερματικό σταθμό Β Θεμιστοκλής στην πύλη E-12, κατέπλευσε το απόγευμα το υπό κυπριακή σημαία πλοίο "Daleela" που μετά από 22 χρόνια θα συνδέσει εκ νέου ακτοπλοϊκώς την Κύπρο με την Ελλάδα.

Το "Daleela" της εταιρείας Scandro Holding Ltd, ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής από τη Λεμεσό και κατέπλευσε στον Πειραιά με 155 επιβάτες και 38 οχήματα και 7 δίκυκλα.

Η γραμμή είναι επιδοτούμενη με 5,475 εκατ. ευρώ ετησίως, με τριετή σύμβαση και με πιθανή παράταση για άλλα τρία χρόνια. Συνολικά το ''Daleela'' θα πραγματοποιήσει 22 δρομολόγια μετ' επιστροφής, καθώς η γραμμή είναι εποχική.

Κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο "Daleela" Facebook Twitter

Τέσσερα δρομολόγια μετ' επιστροφής θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, οκτώ τον Ιούλιο, επτά τον Αύγουστο και τρία τον Σεπτέμβριο. Το τελευταίο δρομολόγιο του πλοίου για φέτος θα είναι στις 16 Σεπτεμβρίου.

Κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο "Daleela" Facebook Twitter

Το Daleela έχει ναυπηγηθεί το 1991, ενώ η χωρητικότητά του είναι 24.112 gross tonnage και το τρέχον βύθισμά του στα 8,5 μέτρα. Το ολικό μήκος του είναι 185,5 μέτρα και το πλάτος του 26,8 μέτρα. Έχει χωρητικότητα 400 επιβατών, ενώ διαθέτει 38 καμπίνες πρώτης κλάσης για 110 επιβάτες και άλλες 68 καμπίνες δεύτερης κλάσης για 180 επιβάτες. Επίσης, διαθέτει 110 θέσεις αεροπορικού τύπου. Το δρομολόγιο που θα εκτελεί το πλοίο θα διαρκεί περίπου 30 ώρες, ενώ η εταιρεία έχει φροντίσει να παρέχει σημαντικές υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής.

Κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο "Daleela" Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI

«Μετά από 22 χρόνια η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι γεγονός» σημείωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, αναφέροντας ότι «και οι δύο πλευρές μπορούν μέσω της συνεργασίας να πετύχουν πολλά πράγματα και μάλιστα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε».

«Σήμερα το νήμα που συνδέει τους δύο πυλώνες του Ελληνισμού γίνεται ακόμα πιο ισχυρό» ανέφερε από την πλευρά της η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη λέγοντας πως «την θάλασσα οι Έλληνες δεν την είδαμε ποτέ ως εμπόδιο, αλλά ως λεωφόρο επικοινωνίας, και αυτήν την τακτική θαλάσσια επικοινωνίας εγκαινιάζουμε σήμερα, ως πρώτο βήμα το οποίο πιστεύουμε θα ακολουθήσουν και άλλα».

«Οι δύο χώρες αγκαλιάζουμε το εγχείρημα με σκοπό την διατήρησή της σύνδεσης και τα επόμενα χρόνια» είπε και ανέφερε ότι «πέραν της ακτοπλοΐας, Ελλάδα και Κύπρος συνεργάζονται φέτος πιο στενά και στον τομέα της κρουαζιέρας, ενώ ήδη δρομολογούνται κοινές δράσεις με τον αρμόδιο Υφυπουργο Τουρισμού Σάββα Περδίο στο πεδίο των ειδικών μορφών Τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης, ώστε να μεγιστοποιήσουμε το αμοιβαίο όφελος από την ανάκαμψη του τουρισμού».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM