Πώς να σώσετε τα μαλλιά σας από την καλοκαιρινή φθορά

Πώς να σώσετε τα μαλλιά σας από την καλοκαιρινή φθορά Facebook Twitter
0

Το καλοκαίρι έφτασε και τα μπάνια στην θάλασσα (ή και στην πισίνα) είναι δεδομένα. Το κολύμπι ωστόσο μπορεί να μην είναι τόσο καλό για τα μαλλιά.

Το αλμυρό νερό και το χλώριο στεγνώνουν στα μαλλιά, με αποτέλεσμα να σπάει η τρίχα. Είναι επίσης αρκετά επιζήμιο για τα βαμμένα μαλλιά, καθώς όχι μόνο μπορεί να αφαιρέσει το χρώμα, αλλά για όσους και όσες έχουν προτιμήσει ανοιχτή βαφή, καμιά φορά αφήνει μια πράσινη απόχρωση στις άκρες.

Ωστόσο, με τη σωστή ρουτίνα περιποίησης μαλλιών, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. 

Φορέστε σκουφάκι κολύμβησης 

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από τις βλαβερές συνέπειες του χλωρίου ή του αλατιού είναι να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα της έκθεσης σε αυτά. Ένας απλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να φοράτε σκουφάκι κολύμβησης, το οποίο εφαρμόζει και προστατεύει από το νερό. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι κατασκευασμένες από λάτεξ ή σιλικόνη, υλικά ιδιαίτερα ανθεκτικά στο νερό. 

Ενυδατώστε τα μαλλιά σας πριν κολυμπήσετε 

Πριν μπείτε στο νερό, είναι σημαντικό να ενυδατώσετε πρώτα τα μαλλιά σας, είτε με σκέτο νερό είτε με λάδι μαλλιών. Όπως εξήγησε πρόσφατα ο στυλίστας και συνιδρυτής του dpHue Justin Anderson στο περιοδικό “Mind Body Green”, «Τα μαλλιά σας θα απορροφήσουν πρώτα το λάδι, ελαχιστοποιώντας την ποσότητα χλωρίου ή αλμυρού νερού που απορροφούν τελικά τα μαλλιά σας». 

Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας αμέσως μετά το κολύμπι 

Όσο περισσότερο εκτίθενται τα μαλλιά σας σε χλώριο ή αλμυρό νερό, τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα γίνει. Για να ελαχιστοποιήσετε αυτή τη ζημιά, χρειάζεται να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας το συντομότερο δυνατό αφού βγείτε από το νερό.  

Προσθέστε επιπλέον προϊόντα ενυδάτωσης στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας 

Ακόμη και με προφυλάξεις, ίσως χρειαστεί να προσθέτετε ορισμένα προϊόντα για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα. Αυτά μπορεί να είναι λάδι μαλλιών, ένα ενυδατικό μαλακτικό ή ένας ορός μαλλιών. 

Για άτομα με ανοιχτόχρωμα μαλλιά, ίσως αποδειχθεί χρήσιμο ένα σαμπουάν ειδικά για κολυμβητές ώστε να μην αποκτήσουν αυτή την πρασινωπή απόχρωση. Ειδικά σαμπουάν, έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν στην απομάκρυνση του χλωρίου, αφήστε τα στα μαλλιά σας για λίγα λεπτά πριν τα ξεπλύνετε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελομακάρονα vs κουραμπιέδες: Ποια «γλυκιά» αμαρτία έχει περισσότερες θερμίδες και γιατί

Lifehacker / Μελομακάρονο ή κουραμπιές; Τελικά, ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες;

Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Σωτηρία Κρούστη απαντά στο... ερώτημα της εποχής και παράλληλα δίνει μερικά tips προκειμένου να απολαμβάνει κανείς, σε μία πιο υγιεινή version και τα δύο χριστουγεννιάτικα γλυκά
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τρεις απλές συμβουλές για να διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο

Lifehacker / Τρία tips για να διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο

Εχουμε συνηθίσει τα φρούτα και τα λαχανικά που ψωνίζουμε να «μαραίνονται» και να συρρικνώνονται μετά από 2-3 ημέρες στο ψυγείο, ενώ υπάρχει τρόπος και να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους και να μην καταλήξουν στα σκουπίδια
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ