Τουρίστας έπεσε στον κρατήρα του Βεζούβιου ενώ έβγαζε selfie - Τώρα διώκεται ποινικά

Τουρίστας έπεσε στον κρατήρα του Βεζούβιο καθώς έβγαζε selfie και τώρα διώκεται νομικά Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/CESARE ABBATE
0

Αμερικανός τουρίστας τραυματίστηκε καθώς έπεσε στον κρατήρα του Βεζούβιου στην προσπάθειά του να βγάλει μία selfie

Ο 23χρονος και η οικογένειά του ανέβηκαν στο ηφαίστειο των 1.281 μέτρων και βρέθηκαν σε απαγορευμένο μονοπάτι. 

Καθώς τραβούσε τη φωτογραφία, του γλίστρησε το τηλέφωνο από το χέρι και έπεσε μέσα στο ηφαίστειο. Επιχείρησε να κατέβει στον κρατήρα για να το πιάσει, όμως έχασε την ισορροπία του και έπεσε και αυτός μέσα. 

Οι ξεναγοί έτρεξαν σε βοήθειά του, ενώ εκλήθη η αστυνομία στο σημείο και σηκώθηκε και ελικόπτερο για να συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης. 

Όταν τον έβγαλαν από τον Βεζούβιο, είχε αμυχές και μελανιές στα χέρια και την πλάτη. 

Πλέον, ο ίδιος και τρεις συγγενείς του είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για εισβολή σε δημόσια γη. Κατά πληροφορίες, μετέβησαν στο ηφαίστειο χωρίς να έχουν εισιτήρια και πήραν το απαγορευμένο, επικίνδυνο μονοπάτι, παρότι υπήρχε σχετική ταμπέλα. 

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ένα 11χρονο αγόρι και οι γονείς του έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση στον κρατήρα του Σολφατάρα, ενός από τα 40 ηφαίστεια στα Φλεγραία Πεδία, δυτικά της Νάπολης. Το αγόρι πιστεύεται ότι λιποθύμησε λόγω αναθυμιάσεων πριν πέσει στον κρατήρα. Οι γονείς του προσπάθησαν να τον σώσουν, αλλά ο κρατήρας κατέρρευσε.

Ο Βεζούβιος, ο οποίος κατέστρεψε τις αρχαίες ρωμαϊκές πόλεις Πομπηία και Ερκολάνο όταν εξερράγη το 79 μ.Χ., θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια στον κόσμο λόγω της γειτνίασής του με τη Νάπολη και άλλες κοντινές πόλεις.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM