Πούτιν: Κολοσσιαία τεχνολογικά προβλήματα στη Ρωσία από τις κυρώσεις

Πούτιν: Κολοσσιαία τεχνολογικά προβλήματα στη Ρωσία από τις κυρώσεις Facebook Twitter
GETTY
0

Ο πρόεδρος της Ρωσίας παραδέχθηκε πως η χώρα του αντιμετωπίζει «κολοσσιαία» προβλήματα στον τομέα της τεχνολογίας λόγω των πρωτοφανών δυτικών κυρώσεων για την Ουκρανία.

Οι περιορισμοί της Δύσης έχουν αποκόψει τη Ρωσία από σημαντικά τεχνολογικά προϊόντα, είπε, εμφανιζόμενος ανήσυχος - κατά πληροφορίες - πως το έθνος του δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε πλήρη απομόνωση. Αλλά, πρόσθεσε ότι θα ήταν αδύνατο να αποκοπεί πλήρως η σύνδεση της Μόσχας με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Είναι μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας» είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με Ρώσους αξιωματούχους. 

«Αντιλαμβανόμενοι τις κολοσσιαίες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, θα ψάξουμε νέες λύσεις κατά ενεργό και ικανό τρόπο». 

«Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά δεν θα το κάνουμε. Στον σημερινό κόσμο, δεν μπορείς, απλά, (...) να υψώσεις ένα πελώριο τείχος, είναι αδύνατο». 

Πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως οι Apple, Microsoft και Intel έχουν αναστείλει τις εργασίες του στη Ρωσία ή και αποχωρήσει πλήρως, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Στο ίδιο πλαίσιο, ενημέρωσε πως θα υπάρξει «στροφή» στην ανάπτυξη σημαντικής εγχώριας τεχνολογίας και ζήτησε λεπτομερείς αναφορές από το υπουργείο Οικονομικών και τη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα σε σχέση με αυτό το πλάνο.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ αφού πρώην σύμβουλος του Τραμπ εμφανίστηκε να κάνει «ναζιστική χειρονομία»

Διεθνή / Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ μετά τη «ναζιστική χειρονομία» του πρώην σύμβουλου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

O Γάλλος ακροδεξιός ηγέτης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε συνέδριο συντηρητικών, προτού ακυρώσει την εμφάνισή του λόγω της χειρονομίας του Στιβ Μπάνον
LIFO NEWSROOM