Τζόρτζ Τζόζεφ: Ο γηραιότερος δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ είναι πλέον υπεραιωνόβιος

Τζόρτζ Τζόζεφ: Ο γηραιότερος δισεκατομμυριούχος των ΗΠΑ είναι πλέον υπεραιωνόβιος Facebook Twitter
Ο Τζορτζ Τζόζεφ στο γραφείο του στο Λος Άντζελες - Φωτ.: Getty Images.
0

Ανάμεσα στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου φιγουράρει το όνομα του Τζόρτζ Τζόζεφ, ενός γιου μεταναστών από το Λίβανο που σήμερα η περιουσία του ανέρχεται σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Τζόζεφ όμως δεν είναι ένας οποιοσδήποτε δισεκατομμυριούχος καθώς στα σχεδόν 101 του, είναι και επίσημα ο γηραιότερος δισεκατομμυριούχος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τη βιογραφία του, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της ασφαλιστικής εταιρείας που ίδρυσε, τη Mercury Insurance, ο Τζόζεφ αποτελεί την ενσάρκωση του λεγόμενου «αμερικανικού ονείρου» του 20ου αιώνα. 

Ο Τζόζεφ, γιος Λιβανέζων μεταναστών, μεγάλωσε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης (μετά το κραχ του 1929) στη Δυτική Βιρτζίνια. Ο πατέρας του δούλευε ως ανθρακωρύχος ενώ εξέτρεφε πουλερικά και χοίρους. 

Ο πιο σίγουρος τρόπος για μια σταθερή ζωή, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν τότε ο στρατός, και έτσι ο Τζόζεφ προσφέρθηκε εθελοντικά στο Αεροπορικό Σώμα Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, λίγο πριν οι ΗΠΑ μπουν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν τελικά οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεπλάκησαν, ο Τζόζεφ συμμετείχε σε 50 αποστολές στη Βόρεια Αφρική και την Ιταλία. 

Η κλίση του Τζόζεφ στα μαθηματικά τον οδηγούν μετά τον πόλεμο στο να εγγραφεί στο Χάρβαρντ. Αποφοίτησε σε μόλις τρία χρόνια σπουδάζοντας μαθηματικά και φυσική. Σύντομα βρήκε αναλογιστικού τύπου δουλειά σε ασφαλιστική, εκπληρώνοντας έτσι το πάθος του για τα μαθηματικά.

Όμως ακόμα και έτσι δεν ένιωσε πλήρως ικανοποιημένος και σκέφτηκε να κάνει το επόμενο βήμα το οποίο και έμελε να είναι καθοριστικό για τη συσσώρευση όλου αυτού του πλούτου.

Μετά από αρκετά χρόνια στη βιομηχανία, ο Τζόζεφ, όπως αναφέρει η βιογραφία του «αποφάσισε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα δημιουργώντας μια ασφαλιστική εταιρεία που θα χρησιμοποιούσε δίκαια επιτόκια» για τους ασφαλισμένους. Τελικά, μπόρεσε να συγκεντρώσει το εντυπωσιακό ποσό των δύο εκατομμυρίων δολαρίων και να ιδρύσει τη νέα του εταιρεία, τη Mercury Insurance.

Η εταιρεία πούλησε το πρώτο της συμβόλαιο την 1η Απριλίου 1962, στην Καλιφόρνια. Ο κύριος στόχος της Mercury ήταν και είναι η ασφάλιση αυτοκινήτων και ιδιοκτητών σπιτιού αν και ασχολείται και με άλλους τομείς που χρειάζονται ασφαλιστική κάλυψη. 

Η εταιρεία εισήχθη τελικά στο χρηματιστήριο το 1985 και πλέον έχει κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.  Η Mercury Insurance βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων 30 ασφαλιστικών εταιρειών στον κόσμο και απασχολεί περίπου 4.500 εργαζόμενους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με πληροφορίες από CNBC και Forbes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM