«Μακάρι να μην ερχόταν ποτέ αυτή η ημέρα»- Ο Ραφαέλ Ναδάλ αποχαιρετά τον Ρότζερ Φέντερερ

Ο Ναδάλ με τον Φέντερερ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η απόφαση του Ρότζερ Φέντερερ να αποσυρθεί από το κορυφαίο επίπεδο του τένις σημαίνει το τέλος μιας εποχής στο άθλημα, το οποίο «υποκλίθηκε» στον θρύλο μετά την ανακοίνωσή του. 

Χθες, ο 41χρονος Ελβετός ανακοίνωσε ότι το Laver Cup, την ερχο΄μενη εβδομάδα στο Λονδίνο, θα είναι το τελευταίο τουρνουά της ATP που θα εμφανιστεί. «Θα παίξω περισσότερο τένις στο μέλλον, σίγουρα, απλά όχι σε Γκραν Σλαμ ή στο τουρ», συμπλήρωσε. 

Ο Φέντερερ, που σημείωσε ότι έχει παίξει πάνω από 1.500 ματς σε 24 χρόνια, αναφέρθηκε και στους αντιπάλους του. 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους αντιπάλους μου στο κορτ. Ήμουν αρκετά τυχερός να παίξω τόσα πολλά επικά ματς τα οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ. Δώσαμε μάχη δίκαια, με πάθος και ένταση και πάντα έδινα τον καλύτερο εαυτό μου για να σεβαστώ την ιστορία του παιχνιδιού. Νιώθω εξαιρετικά ευγνώμων. Πιέσαμε ο ένας τον άλλον και μαζί ανεβάσαμε το τένις σε νέα επίπεδα», έγραψε ο κάτοχος 20 Γκραν Σλαμ.

Η μακρά καριέρα του συνέπεσε με εκείνη του Ραφαέλ Ναδά, που έχει κατακτήσει 22 τίτλους σε Γκραν Σλαμ και του Νόβακ Τζόκοβιτς, που έχει 21. Μια τριάδα που κυριάρχησε στο τένις ανδρών τις τελευταίες δύο δεκαετίες. 

Ο Ραφαέλ Ναδάλ ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να αποχαιρετίσουν τον Ρότζερ Φέντερερ, κάνοντας αναφορές στις στιγμές που έχουν ζήσει μαζί, τόσο εντός όσο και εκτός κορτ. 

«Αγαπητέ Ρότζερ, φίλε και αντίπαλέ μου. Μακάρι αυτή η ημέρα να μην ερχόταν ποτέ. Είναι μια θλιβερή ημέρα για εμένα προσωπικά, αλλά και για τον αθλητισμό σε όλο τον κόσμο», έγραψε ο Ισπανός σε ανάρτησή του στο Τwitter. 

«Υπήρξε ευχαρίστηση, τιμή και προνόμιο ότι μοιράστηκα όλα αυτά τα χρόνια μαζί σου, ζώντας τόσες πολλές απίστευτες στιγμές εντός και εκτός κορτ. Θα μοιραστούμε πολύ περισσότερες στιγμές στο μέλλον, υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα να κάνουμε μαζί, το ξέρουμε αυτό», έγραψε ακόμη και κατέληξε: «Προς το παρόν, σου εύχομαι πραγματικά κάθε ευτυχία με την σύζυγό σου Μίρκα, τα παιδιά, την οικογένειά σου και να διασκεδάσεις αυτό που έρχεται. Θα σε δω στο Λονδίνο». 

Η Σερένα Γουίλιαμς καλωσόρισε τον Ρότζερ Φέντερερ στο «κλαμπ της συνταξιοδότησης» και εξέφρασε τον θαυμασμό της για τον Ελβετό. 

«Πάντα σε εκτιμούσα και σε θαύμαζα. Τα μονοπάτια μας πάντα ήταν τόσο παρόμοια, τόσο ίδια», έγραψε σε ανάρτησή της η Αμερικανίδα που επίσης αποφάσισε να αποσυρθεί από το τένις, αν και αυτή την εβδομάδα δεν απέκλεισε μια πιθανή επιστροφή

«Ενέπνευσες αμέτρητα εκατομμύρια ανθρώπων- ανάμεσά τους και εμένα- και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Σε χειροκροτώ και ανυπομονώ για όλα αυτά που θα κάνεις στο μέλλον. Καλώς ήρθες στο κλαμπ της συνταξιοδότησης. Και σε ευχαριστώ που είσαι εσύ Ρότζερ Φέντερερ», συμπλήρωσε. 

Κι άλλοι πρώην και νυν πρωταθλητές του τένις «υποκλίθηκαν» στο μεγαλείο του Ρότζερ Φέντερερ μόλις έγινε γνωστό ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση. 

«Ήρθε, είδαμε, κατέκτησε, θαυμάσαμε. Σε ευχαριστούμε Ρότζερ Φέντερερ που ανέβασε το άθλημά μας σε απίστευτο βαθμό. Γιατί έκανες αυτό το άθλημα να φαίνεται τόσο αβίαστο, αλλά πολύπλοκο για μίμηση ταυτόχρονα», έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. «Το στιλ σου, η προσωπικότητα, το ταλέντο, η φινέτσα και το πάθος θα μείνουν για πάντα στη μνήμη του τένις», συμπλήρωσε. 

«Δεν μπορώ να σε ευχαριστήσω αρκετά που ήσουν ο λόγος για τον οποίο στράφηκα αρχικά στο τένις. Ο λόγος που κάνω backhand με το ένα χέρι σήμερα. Ο λόγος που ονειρεύτηκα για πρώτη φορά βλέποντάς σε να σηκώνεις το τρόπαιο του Γουίμπλεντον το 2004», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων. 

«Ήταν η επιτομή του πρωταθλητή. Φινέτσα, χάρη, ταπεινότητα, αγαπητός σε όλους… και κομψά κυριάρχησε στο τένις όσο κανένας άλλος. Καλή τύχη Ρότζερ Φέντερερ, μην πας πολύ μακριά», έγραψε η Κρις Έβερτ. 

«Σε αγαπώ Ρότζερ. Σε ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για το τένις και εμένα. Ο κόσμος του τένις δεν θα είναι ποτέ ίδιος χωρίς εσένα», ήταν το μήνυμα του Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο. 

«Τι ειλικρινές μήνυμα, γεμάτο αγάπη, ζωή, ελπίδα, πάθος και ευγνωμοσύνη. Έτσι ακριβώς έπαιζε ο Ρότζερ το παιχνίδι που αγαπάμε τόσο πολύ. Σε ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ για όλη τη μαγεία», έγραψε για τον Ελβετό η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα. 

Η Μπίλι Τζιν Κινγκ χαρακτήρισε τον Ρότζερ Φέντερερ τον πρωταθλητή των πρωταθλητών. «Έχει το πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι της γενιάς του και κέρδισε τις καρδιές των φιλάθλων σε όλο τον κόσμο με μια απίστευτη ταχύτητα στο κορτ και ένα ισχυρό μυαλό στο τένις. Είχε μια ιστορική καριέρα, με αναμνήσεις που θα μείνουν ζωντανές», συμπλήρωσε. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM