Black Friday | 5+1 πολύτιμα μυστικά για έξυπνο shopping χωρίς περιττές σπατάλες

Black Friday | 5+1 πολύτιμα μυστικά για έξυπνο shopping χωρίς περιττές σπατάλες

Μπορεί η Black Friday να είναι φρέσκο φαινόμενο στη χώρα μας όμως στο εξωτερικό, αυτή η ημέρα είναι δεκαετίες τώρα συνυφασμένη με τις εκπληκτικές προσφορές και το αχαλίνωτο shopping!

 

Όλο και περισσότερα καταστήματα στη χώρα μας συμμετέχουν πια στην Black Friday που, παραδοσιακά, προσφέρει ποικίλα προϊόντα στις μεγαλύτερες προσφορές όλης της χρονιάς. 

 

Αυτός ο μύθος των προσφορών είναι, ωστόσο, που κάνει την συγκεκριμένη ημέρα και μία από τις πιο επικίνδυνες για τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Ίσως περισσότερο κι από την παραμονή των Χριστουγέννων! Φυσικά, η Black Friday προσφέρεται για να αποκτήσεις κάποια από τα προϊόντα στην wishlist σου πολύ οικονομικότερα, είναι όμως και πολύ εύκολο να παρασυρθείς σε περιττές αγορές που θα πλήξουν σημαντικά το πορτοφόλι σου. 

 

Για να κάνεις, λοιπόν, τις αγορές σου χωρίς τύψεις, ακολούθησε τα παρακάτω έξυπνα tips, με την έγκριση των ειδικών!

 

1

Φτιάξε λίστες

Πριν βγεις στα μαγαζιά φτιάξε δύο λίστες. Μία με τα προϊόντα που χρειάζεσαι και μία ακόμα με τα δώρα των Χριστουγέννων. Σημείωσε για κάθε προϊόν και όνομα το ανώτατο ποσό που θα ήθελες να διαθέσεις και βάλε αυστηρή προτεραιότητα. 

 

2

Παρατήρησε τις τιμές

Βεβαιώσου πως οι εκπτώσεις είναι βασισμένες στην αληθινή τιμή που είχε ένα προϊόν πριν την συγκεκριμένη ημέρα. Αυτό θα είναι ιδιαιτέρως εύκολο για εκείνο το παλτό που 'έχεις βάλει στο μάτι' ή για κάποια ηλεκτρονική συσκευή που έχει λίγο πολύ, μία συγκεκριμένη προτεινόμενη λιανική τιμή.

 

3

Όρισε ένα budget

Ανεξάρτητα από τα ποσά που σημείωσες δίπλα στις λίστες σου, όρισε ένα budget για ολόκληρη την ημέρα. Επιπλέον, όρισε από την αρχή ένα ποσό για δημιουργικό shopping, 'της στιγμής'.

 

5

Προτίμησε το πολυκατάστημα αλλά...

Αν σκοπεύεις να επισκεφτείς φυσικά καταστήματα, προκειμένου να μην χάσεις χρόνο στις μετακινήσεις, κάνε τις αγορές σου σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα. Έσω βέβαια προετοιμασμένος πως εκεί θα συναντήσεις και τον περισσότερο κόσμο. Γι'αυτό πάρε μαζί σου ένα φίλο και βοηθήστε ο ένας τον άλλον με τις αγορές σας προκειμένου να είστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί. 

 

6

Απόφυγε τους αντιπερισπασμούς

Μείνε σταθερός στην προετοιμασία που έχεις κάνει, αποφεύγοντας να μπαίνεις σε καταστήματα που δεν αφορούν τις λίστες σου αλλά και εμμένοντας στο budget που έχεις από πριν ορίσει. Απόφυγε, γι'αυτό το λόγο να χρησιμοποιήσεις κάρτα. Κάνε ανάληψη το ποσό που όρισες και κινήσου αυστηρά με αυτό. 

 

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon