Ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία: «Δεν μπλοφάρουμε»

Ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε σήμερα μερική επιστράτευση στη Ρωσία, επικαλούμενος απειλές εκ μέρους του ΝΑΤΟ.

Στο διάγγελμά του από τη ρωσική τηλεόραση, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι πιέζουν την Ουκρανία να μεταφέρει τις εχθροπραξίες σε ρωσικό έδαφος. 

Ο ίδιος έκανε λόγο για «πυρηνικό εκβιασμό» από τη Δύση προειδοποιώντας πως αν η στάση αυτή συνεχιστεί, η Μόσχα θα απαντήσει με την ισχύ του οπλοστασίου της. 

«Η Δύση θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία», ισχυρίστηκε ο Πούτιν. «Εάν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατεύσουμε το λαό μας - αυτό δεν είναι μπλόφα», είπε στο διάγγελμά του, προσθέτοντας ότι η Ρωσία διαθέτει «πολλά όπλα για να απαντήσει».

Όπως ακριβώς αναμενόταν, προανήγγειλε τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές: το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, τη Χερσώνα και μέρος της Ζαπορίζια. Το ερώτημα στο δημοψήφισμα θα είναι φυσικά η ένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Επαναλαμβάνοντας το αφήγημα περί νεοναζιστών στην Ουκρανία, υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί αναγνωριστικές κινήσεις στη Νότια Ρωσία μέσω μυστικών υπηρεσιών.

«Σκοπός μας είναι να απελευθερώσουμε το Ντονμπάς και δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους αυτούς», είπε ο Πούτιν. 

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε πως υπέγραψε διάταγμα μερικής επιστράτευσης των Ρώσων λέγοντας πως οι διαδικασίες στρατολόγησης αρχίζουν από σήμερα κιόλας.

Ο ίδιος έδωσε εντολή να εξισωθεί το νομικό καθεστώς των εθελοντών στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας με το στρατιωτικό προσωπικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, «προσλαμβάνοντας» επί της ουσίας και τους φιλορώσους αυτονομιστές. 

«Η Δύση δεν επιθυμεί την ειρήνη μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας», είπε ο Πούτιν ανακοινώνοντας πως η Ρωσία θα αυξήσει τα κονδύλια για την παραγωγή όπλων. Για αυτόν τον λόγο, όσοι Ρώσοι εργάζονται σε σχετικούς κλάδους έχουν δικαίωμα αναβολής της στράτευσής τους. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM