ΗΠΑ: Στο εδώλιο 21χρονος που σχεδίαζε να σκοτώνει και να διαμελίζει γκέι άνδρες

ΗΠΑ: Στο εδώλιο 21χρονος που σχεδίαζε να σκοτώνει και να διαμελίζει γκέι άνδρες Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ενώπιον δικαστηρίου εμφανίστηκε ένας 21χρονος από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, ο οποίος απήγαγε και κακοποίησε, με ιδιαίτερη βαναυσότητα, έναν 18χρονο τον οποίον γνώρισε μέσω εφαρμογής. Δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες που του έχουν ασκηθεί και επεσήμανε πως σκοπό του ήταν να σκοτώνει και να διαμελίζει γκέι άνδρες μέχρι να τον πιάσουν ή να τον δολοφονήσουν. 

Chance Seneca ήταν 19 ετών όταν πέρασε χειροπέδες, έπνιξε, μαχαίρωσε και έκοψε τις φλέβες του 18χρονου Holden White. Στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία και περίμενε τους αστυνομικούς έξω από το σπίτι του πατέρα του. 

Το θύμα επέζησε, αλλά αντιμετωπίζει μέχρι και σήμερα σοβαρή βλάβη στο αριστερό χέρι. Η οικογένειά του ζήτησε η υπόθεση να εξεταστεί ως έγκλημα μίσους, όπως και έγινε. 

Ο Seneca ανέφερε ότι χρησιμοποιούσε Snapchat και Grindr για να βρει θύματα. Στις 20 Ιουνίου του 2020 έκλεισε ραντεβού με τον 18χρονο και έβαλε σε εφαρμογή το φονικό του πλάνο. Μία μέρα νωρίτερα είχε ραντεβού και με έναν άλλο άνδρα, αλλά δεν του είχε επιτεθεί. 

«Οι πράξεις και οι προθέσεις του κατηγορουμένου σε αυτή την υπόθεση ήταν σοκαριστικές», δήλωσε η βοηθός εισαγγελέας Kristen Clarke του Τμήματος Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η μέγιστη ποινή με την οποία είναι αντιμέτωπος ο δράστης είναι τα ισόβια και μία χρηματική ποινή 250.000 δολαρίων, αλλά το δικαστήριο μπορεί να αυξήσει περισσότερο την ποινή ανάλογα με την έκβαση της δίκης, που αναμένεται τον Ιανουάριο του 2023

Ο εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε πως είναι «θαύμα» επιβίωσε από τη βάναυση επίθεση που δέχθηκε. 

Με πληροφορίες από ABC News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
LIFO NEWSROOM
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM