Πινακοθήκη Ουφίτσι κατά Jean Paul Gaultier: Αγωγή για την αντιγραφή της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι σε T-shirt και φούστες

Πινακοθήκη Ουφίτσι κατά Jean Paul Gaultier: Αγωγή για την αντιγραφή της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι σε T-shirt και φούστες Facebook Twitter
0

Η Πινακοθήκη Ουφίτσι (Galleria degli Uffizi) της Φλωρεντίας ανακοίνωσε ότι καταθέτει αγωγή κατά του γαλλικού οίκου Jean Paul Gaultier για τη «χωρίς άδεια χρήση τής Αφροδίτης του Μποτιτσέλι», του γνωστού πίνακα της Ιταλικής Αναγέννησης.

«Ο οίκος χρησιμοποίησε τον εικόνα του γνωστού αριστουργήματος που φυλάσσεται στο μουσείο (...) για την δημιουργία μεγάλου αριθμού ρούχων, των οποίων τις φωτογραφίες δημοσίευσε την ιστοσελίδα του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», εξηγεί σε ανακοίνωση η Πινακοθήκη της Φλωρεντίας.

Ο Γκοτιέ «το έκανε χωρίς να ζητήσει άδεια (...) και να καταβάλει τα προβλεπόμενα τέλη όπως προβλέπει απερίφραστα ο νόμος», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Πινακοθήκη διευκρινίζει ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον οίκο ζητώντας του να αποσύρει από την αγορά τα ρούχα ή να έρθει σε επαφή με το μουσείο για να επιτευχθεί εμπορική συμφωνία.

«Η επιστολή που απευθύνθηκε τον Απρίλιο στον Jean Paul Gaultier αγνοήθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση που ξεκίνησε «δικαστικές ενέργειες που προβλέπουν, εκτός της απόσυρσης των παράνομων ρούχων, την καταβολή αποζημίωσης».

Η Πινακοθήκη Ουφίτσι, που υποδέχεται το κοινό από το 1765, εκθέτει σε μία επιφάνεια 8.000 τετρ. μέτρων αριστουργήματα της ιταλικής ζωγραφικής, ανάμεσά τους τα έργα των μεγάλων της Αναγέννησης, των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Αγγελου, Ραφαήλ, Καραβάτζιο, του Τιτσιάνο και του Μποτιτσέλι.

Ο Σάντρο Μποτιτσέλι (1445-1510) είναι ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους της Ιταλικής Αναγέννησης. Στην Πινακοθήκη Ουφίτσι φυλάσσονται δύο από τα πιο διάσημα έργα του: η Γέννηση της Αφροδίτης και Η Ανοιξη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-AFP

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εγκατάσταση με οικολογικές ανησυχίες στο Turbine Hall της Tate Modern

Πολιτισμός / Γιατί μας αφορά η τέχνη των Σαάμι;

Η νέα εγκατάσταση της Máret Ánne Sara –μια καλλιτέχνιδα που κατάγεται από τους αυτόχθονες Σαάμι που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής Χερσονήσου– αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για την τέχνη των αυτόχθονων πληθυσμών.
LIFO NEWSROOM
gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM
Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ