Ρωσία για Nord Stream: Η «αλήθεια» για τις εκρήξεις στους αγωγούς θα «εκπλήξει» τους Ευρωπαίους

Ρωσία για Nord Stream: Η «αλήθεια» για τις εκρήξεις στους αγωγούς θα «εκπλήξει» τους Ευρωπαίους Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Έκπληξη θα προκαλέσει στους Ευρωπαίους η «αλήθεια» για τις εκρήξεις που προκάλεσαν τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2, οι οποίοι κατασκευάστηκαν για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη Ρωσία.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα ζητήσει να συμπεριληφθεί στη διεθνή έρευνα για αυτές τις διαρροές που σημειώθηκαν ενώ μαίνεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και με φόντο τη «μάχη» για το φυσικό αέριο μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τις διαρροές στις 12 Οκτωβρίου μια πράξη «διεθνούς τρομοκρατίας» προς όφελος των ΗΠΑ, της Πολωνίας και της Ουκρανίας και η ρωσική διπλωματία κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποκαλύψει αν η χώρα του ευθύνεται για αυτές τις εκρήξεις.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα εργάζεται «εντατικά» για να συμπεριληφθεί στην έρευνα, την οποία έχει κατηγορήσει στο παρελθόν ότι «κανονίστηκε» για να φορτώσει την ευθύνη στη Ρωσία.

«Γίνονται εργασίες μέσω διπλωματικών διαύλων», είπε σε δημοσιογράφους ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Αλλά μέχρι στιγμής, συναντούν έναν τοίχο απροθυμίας για να ριχτεί από κοινού φως στην αλήθεια, κάτι που σίγουρα θα εκπλήξει περισσότερες από μία ευρωπαϊκές χώρες αν δημοσιοποιηθεί», είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Σουηδοί, ούτε οι Δανοί μοιράζονται πληροφορίες μαζί μας», είπε ο Πεσκόφ.

Οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream ήταν στο επίκεντρο γεωπολιτικής διαμάχης ακόμη και πριν από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με το Κίεβο και την Ουάσινγκτον να εναντιώνονται στην κατασκευή τους, που τονίζει, όπως υποστηρίζουν, την ευρωπαϊκή εξάρτηση από το ρωσικό αέριο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Διεθνή / Σουδάν: Ασθένεια εξαπλώνεται μέσω του νερού - Τουλάχιστον 24 νεκροί

Το ξέσπασμα της επιδημίας ακολούθησε επιδρομή drone στον κεντρικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Ουμ Νταμπακάρ, που προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα ως προς την πρόσβαση σε πόσιμο νερό στην πόλη Κόστι
LIFO NEWSROOM