Ρωσία για Nord Stream: Η «αλήθεια» για τις εκρήξεις στους αγωγούς θα «εκπλήξει» τους Ευρωπαίους

Ρωσία για Nord Stream: Η «αλήθεια» για τις εκρήξεις στους αγωγούς θα «εκπλήξει» τους Ευρωπαίους Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Έκπληξη θα προκαλέσει στους Ευρωπαίους η «αλήθεια» για τις εκρήξεις που προκάλεσαν τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2, οι οποίοι κατασκευάστηκαν για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη Ρωσία.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα ζητήσει να συμπεριληφθεί στη διεθνή έρευνα για αυτές τις διαρροές που σημειώθηκαν ενώ μαίνεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και με φόντο τη «μάχη» για το φυσικό αέριο μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τις διαρροές στις 12 Οκτωβρίου μια πράξη «διεθνούς τρομοκρατίας» προς όφελος των ΗΠΑ, της Πολωνίας και της Ουκρανίας και η ρωσική διπλωματία κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποκαλύψει αν η χώρα του ευθύνεται για αυτές τις εκρήξεις.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα εργάζεται «εντατικά» για να συμπεριληφθεί στην έρευνα, την οποία έχει κατηγορήσει στο παρελθόν ότι «κανονίστηκε» για να φορτώσει την ευθύνη στη Ρωσία.

«Γίνονται εργασίες μέσω διπλωματικών διαύλων», είπε σε δημοσιογράφους ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Αλλά μέχρι στιγμής, συναντούν έναν τοίχο απροθυμίας για να ριχτεί από κοινού φως στην αλήθεια, κάτι που σίγουρα θα εκπλήξει περισσότερες από μία ευρωπαϊκές χώρες αν δημοσιοποιηθεί», είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Σουηδοί, ούτε οι Δανοί μοιράζονται πληροφορίες μαζί μας», είπε ο Πεσκόφ.

Οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream ήταν στο επίκεντρο γεωπολιτικής διαμάχης ακόμη και πριν από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με το Κίεβο και την Ουάσινγκτον να εναντιώνονται στην κατασκευή τους, που τονίζει, όπως υποστηρίζουν, την ευρωπαϊκή εξάρτηση από το ρωσικό αέριο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δασμοί Τραμπ: Η Apple μεταφέρει την συναρμολόγηση των iPhone στην Ινδία από την Κίνα

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Η Apple μεταφέρει την συναρμολόγηση των iPhone στην Ινδία από την Κίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής της Apple να διαφοροποιήσει την εφοδιαστική της αλυσίδα, αλλά πλέον γίνεται πιο γρήγορα και πιο εκτεταμένα
LIFO NEWSROOM
Προειδοποίηση Πακιστάν για «ολοκληρωτικό πόλεμο» με την Ινδία λόγω Κασμίρ

Διεθνή / Προειδοποίηση Πακιστάν για «ολοκληρωτικό πόλεμο» με την Ινδία λόγω Κασμίρ

Κλιμακώνονται οι εντάσεις μετά την επίθεση με 26 νεκρούς τουρίστες - Ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν αρνείται κάθε εμπλοκή στη σφαγή – Προειδοποιεί για κίνδυνο πυρηνικής σύρραξης
LIFO NEWSROOM
Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM