Τραγωδία στις Σέρρες: «Τα παιδιά δεν έχουν λάβει ψυχολογική υποστήριξη», καταγγέλλει γονέας

Τραγωδία στις Σέρρες: «Τα παιδιά δεν έχουν λάβει ψυχολογική υποστήριξη», καταγγέλλει γονέας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Την απουσία ψυχολογικής στήριξης για τα παιδιά που βίωσαν την τραγωδία με τη φονική έκρηξη σε σχολείο στις Σέρρες καταγγέλλει μια γονέας. 

Η μητέρα αναφέρει ότι «υπήρχαν παιδιά που έκλαιγαν πανικόβλητα». Πήγε στο σχολείο μετά το τραγικό συμβάν και δεν βρήκε το παιδί της καθώς μια άλλη μητέρα φρόντισε και το πήρε σπίτι της. 

«Τα παιδιά ήταν σοκαρισμένα και από πάνω μέχρι κάτω με μουτζούρες. Έπαιζαν στον ίδιο χώρο με τον μικρό Βασίλη απλά τα δικά μας ήταν πιο τυχερά. Θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά σε αυτή τη θέση», σημειώνει. 

Στο μεταξύ, όπως καταγγέλλει, μέχρι στιγμής κανένας ψυχολόγος δεν επικοινώνησε μαζί τους για να παρέχει την απαραίτητη στήριξη.

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας. Κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί. Ο δήμαρχος Σερρών δήλωσε ότι ευτυχώς από την πρώτη στιγμή υπάρχουν ψυχολόγοι στα παιδιά. Αυτό δεν έχει συμβεί. Δεν έχει επικοινωνήσει κανείς απ' ότι ξέρω. Δεν έχει κανείς καμία στήριξη», είπε χαρακτηριστικά.

«Να αποδοθούν ευθύνες»

Ο θείος του 11χρονου ανέφερε μιλώντας στο Mega ότι αυτό που θέλει η οικογένεια είναι, ο θάνατος του Βασίλη να μην πάει «χαμένος» και να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα «να μη συμβαίνουν τέτοια πράγματα».

«Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν και να εφαρμοστεί ο νόμος» κατέληξε ο θείος του 11χρονου.

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Πριν λίγη ώρα, ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη στο σχολείο.

Όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία, τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου είναι ο 52χρονος εργολάβος που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο συγκεκριμένο σχολείο και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος.

Οι δύο υπεύθυνοι του έργου κλήθηκαν να απολογηθούν προανακριτικά και σε βάρος τους, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της σωματικής βλάβης (κατά συρροή) και της έκρηξης- όλες εξ αμελείας.

Με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη η πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών θα αποφανθεί για τις ποινικές τους ευθύνες, όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών και διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, ενώ δεν αποκλείεται στον φάκελο της δικογραφίας να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα, ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Ελλάδα / Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Το πλοίο που θα έμπαινε στο λιμάνι του Πειραιά για να φορτώσει το κοντέϊνερ, έχει ως προορισμό το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα - Το φορτίο του κοντέϊνερ έφτασε στην Ελλάδα από τη Β. Μακεδονία
LIFO NEWSROOM
Σιδηροδρομικός εφιάλτης: Ατυχήματα, φωτιές και παρ' ολίγον συγκρούσεις μέσα σε έναν μήνα

Ελλάδα / Οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι σε αφύλακτη διάβαση: Έξι σοβαρά ατυχήματα σε έναν μήνα

Από την παρ'ολίγον μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών μέχρι την εισβολή συρμού στο Μετρό - Τα γεγονότα καταδεικνύουν την άμεση ανάγκη για επαναξιολόγηση των διαδικασιών ασφάλειας και εκπαίδευσης του προσωπικού
LIFO NEWSROOM
Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της θεοκρατίας

Ελλάδα / Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της ισλαμικής δημοκρατίας

Η Βάσω Παπανδρέου έχει μείνει στην ιστορία των γυναικών του Ιράν ως η πρώτη επίσημη επισκέπτης που «παραβίασε» το αυστηρό πρωτόκολλο του θεοκρατικού καθεστώτος
LIFO NEWSROOM