Guardian για Καϊλή: «Εκπρόσωπο του λόμπι του Κατάρ», την έλεγαν ευρωβουλευτές

Η Καϊλή με τον Τζόρτζι Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ευρωβουλευτές αποκαλούσαν την Εύα Καϊλή «εκπρόσωπο του λόμπι του Κατάρ», γράφει ο Guardian. Μάλιστα, Γερμανίδα συνάδελφός της δηλώνει πως η Ελληνίδα είχε θέσεις «ίδιες με εκείνες που θα είχε ο πρεσβευτής» του εμιράτου.  

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας παραθέτει το χρονικό των αποκαλύψεων και των συλλήψεων για το Qatargate, ενώ επιχειρεί να σκιαγραφήσει ένα προφίλ της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, που είναι στο επίκεντρο της υπόθεσης, χαρακτηρίζοντάς τους «χρυσό ζευγάρι». 

Ένα σκάνδαλο που άτομα εκ των έσω το παρομοιάζουν με «αστυνομικό μυθιστόρημα ή κακή σειρά του Netflix», σύμφωνα με τον Guardian. 

«Βοηθός στο κοινοβούλιο, χαρισματικός και με καλές διασυνδέσεις», γράφει η βρετανική εφημερίδα για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι. «Ελληνίδα ευρωβουλευτής, η οποία απόλαυσε μια ραγδαία άνοδο μετά την εκλογή της το 2014, για να γίνει μία από τους 14 αντιπροέδρους», συμπληρώνει για την Εύα Καϊλή. 

«Πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων από τη Θεσσαλονίκη, ήταν μια λαμπερή φιγούρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία τραβούσε την προσοχή με τα κομψά φορέματα και τις τσάντες της, όπως και με το ενδιαφέρον της για τους κανονισμούς περί τεχνολογίας και τα κρυπτονομίσματα», είναι η εικόνα που μεταφέρει ο Guardian για την ευρωβουλευτή. 

«Εκείνη και ο Τζόρτζι ήταν ένα χρυσό ζευγάρι. Εκείνος ένας ερασιτέχνης ιστιοπλόος, που γέμιζε τον λογαριασμό του στο Instagram με φωτογραφίες του με ταξίδια σε κρυστάλλινα νερά, ηλιοβασιλέματα σε παραλίες και selfies σε πίστες του σκι», συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα. 

Από την άλλη, σημειώνει ότι στον λογαριασμό της Εύας Καϊλή στο Instagram υπάρχουν φωτογραφίες από συνεδρίαση για το blockchain στο κοινοβούλιο ή από πρόσφατη επίσκεψη στο Ομάν, όπου πόζαρε με μια μαντίλα να καλύπτει χαλαρά τα μαλλιά της. «Χτίζοντας γέφυρες με τους φιλικούς γείτονές μας», ανέφερε στη λεζάντα. 

«Εκπρόσωπος του λόμπι του Κατάρ»

Η Εύα Καϊλή ήταν η εκπρόσωπος της Ρομπέρτα Μέτσολα στη Μέση Ανατολή, γράφει ο Guardian «Ενδιαφερόταν πολύ για το Κατάρ. Κάποιοι συνάδελφοί της την αποκαλούσαν εκπρόσωπο του λόμπι του Κατάρ», συμπληρώνει. 

Ένας ευρωβουλευτής θυμάται ότι ήπιε καφέ με την Εύα Καϊλή, όταν εκείνη ζήτησε τη βοήθειά του για τη «βελτίωση της διατύπωσης» σε ψήφισμα για το Κατάρ και το Μουντιάλ. Αργότερα, οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν τους θανάτους χιλιάδων μεταναστών εργατών κατά την προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και κάλεσαν το Κατάρ να διεξάγει έρευνες. 

Η Καϊλή ήταν δυσαρεστημένη με το κείμενο. «Σκέφτηκα “δεν ξέρω γιατί ενδιαφέρεται να υποστηρίξει το Κατάρ”», λέει ο ευρωβουλευτής. Ήταν σε εκείνη τη συζήτηση για το ψήφισμα που αιφνιδίασε τους συναδέλφους της όταν δήλωσε ότι το Κατάρ είναι «πρωτοπόρος στα εργατικά δικαιώματα», αγνοώντας τις αμέτρητες αναφορές για τους θανάτους εργατών, θυμίζει η βρετανική εφημερίδα. 

Θέσεις «ίδιες με εκείνες που θα είχε ο πρεσβευτής του Κατάρ» 

Η Χάνα Νέουμαν, Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων που είναι επικεφαλής της επιτροπής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την αραβική χερσόνησο, θυμάται ότι η Καϊλή είχε «ισχυρές θέσεις, που συχνά ήταν ίδιες με εκείνες που θα είχε ο πρεσβευτής του Κατάρ». 

Η Νέουμαν περιγράφει στον Guardian και μια επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία το 2020, όταν- όπως ανέφερε- η Καϊλή αναφερόταν σε κάθε συνάντηση σε θέμα που αφορούσε πριγκίπισσα του Κατάρ. Μεταξύ άλλων και όταν οι ευρωβουλευτές συζητούσαν με οργάνωση που παρέδιδε ανθρωπιστική βοήθεια σε ανθρώπους στην Υεμένη. 

«Όταν πήρε τον λόγο, δεν έκανε ερωτήσεις για την Υεμένη, αλλά ανέφερε ξανά το θέμα της πριγκίπισσας του Κατάρ. Σκέφτηκα ότι ήταν λίγο αφελής ή απλά δεν κατάλαβε το αντικείμενο της συνάντησης», λέει η Νέουμαν. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας

Πολιτική / Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας- Τι αλλάζει

Δύο νέες διευκολύνσεις για όσους υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα - Στη σύσκεψη εξετάστηκε και το νέο πρόγραμμα άτοκων δανείων «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»
LIFO NEWSROOM
Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Πολιτική / Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Ενταση προκάλεσε η παρουσία του Αθανασίου Χαλκιά, βουλευτή των Σπαρτιατών στην επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πεντέλης - Διαβάστε τους εκρηκτικούς διαλόγους
LIFO NEWSROOM
Έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για μηνύματα και emails από τον Χάρη Δούκα

Πολιτική / Έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για μηνύματα και emails από τον Χάρη Δούκα

Ο δήμαρχος Αθηναίων καταγγέλλεται πως έχει στείλει μηνύματα και emails σε πολίτες για να επικοινωνήσει την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ - «Πορτοσάλτε, Γεωργιάδης εισακούστηκαν», απαντά ο ίδιος
LIFO NEWSROOM