Σον Πεν: Οι ΗΠΑ θα πρέπει να ντρέπονται που δεν εξόπλισαν την Ουκρανία γρηγορότερα

Σον Πεν: Οι ΗΠΑ θα πρέπει ως ένα βαθμό να ντρέπονται που δεν εξόπλισαν την Ουκρανία γρηγορότερα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Σον Πεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αποδεχθούν «ένα επίπεδο ντροπής» επειδή δεν βοήθησαν την Ουκρανία να εξοπλιστεί πιο γρήγορα καθώς ο πόλεμος με τη Ρωσία πλησιάζει τον ένα χρόνο.

Η εν λόγω δήλωση έγινε στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Σον Πεν στο Βερολίνο για τον Ουκρανό πρόεδρο, Βόλντομιρ Ζελένσκι και γενικότερα τη σύγκρουση που μαίνεται. Μιλώντας μετά την προβολή το βράδυ της Παρασκευής, ο ηθοποιός δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια σύγκρουση που η Δύση δεν μπορεί να αντέξει να δει το Κίεβο να ηττάται. 

«Φανταστείτε τι θα γίνει αν κερδίσει η Ρωσία, τη γ@...με όλοι. Απλά θα την έχουμε γ@...ει. Ήδη ως Αμερικανοί, μπορώ να πω, πρέπει να αναλάβουμε ένα "επίπεδο ντροπής" που δεν είχαμε στείλει νωρίτερα τα όπλα», είπε χαρακτηριστικά. 

Η ταινία του Πεν αποτελεί μια προσπάθεια να αφηγηθεί την ιστορία της Ουκρανίας και του Ζελένσκι, περιλαμβάνοντας μια εξαιρετική συνέντευξη με τον Ουκρανό πρόεδρο, κάποια στιγμή την πρώτη ημέρα της ρωσικής εισβολής.

«Θέλει να μας σκοτώσει», είπε ο Ζελένσκι στη συνάντηση, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ωστόσο, δεν καθίσταται σαφές αν ο Ζελένσκι αναφερόταν εκείνη τη στιγμή στον εαυτό του και την κυβέρνηση του ή στο σύνολο του ουκρανικού λαού. «Οι κυρώσεις δεν αρκούν», πρόσθεσε ο Ζελένσκι καλώντας τη Δύση σε βοήθεια. 

Μια μέρα αργότερα ο Πεν και η ομάδα του εγκατέλειψαν την έρημη πόλη του Κιέβου, διασχίζοντας τη χώρα σε μια προσπάθεια διαφυγής που τους οδήγησε τελικά κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Εκεί αναρωτήθηκαν αν θα ξαναδούν τον Ζελένσκι ζωντανό. 

Από τότε, ο Πεν τράβηξε πλάνα της Ουκρανίας για αρκετές βδομάδες, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων τους ανθρώπους της ως υπερασπιστές των ελευθεριών που η Δύση θεωρεί δεδομένες.

«Ερωτευτήκαμε τη χώρα, ερωτευτήκαμε τους ανθρώπους. Ερωτευτήκαμε επίσης αυτόν τον ιδεαλισμό», δήλωσε ο συμπαραγωγός Άαρον Κάουφμαν.

Με πληροφορίες από Guardian

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Σήμερα η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του 26χρονου Τζόαν Κουάι με καταγωγή από την Γουιάνα - Στο τέλος της εβδομάδας η απολογία του κατηγορουμένου -Τα χειροκροτήματα για τη Ζιζέλ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Σέρφερ «δραπετεύει» από τεράστιο κύμα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Γης: «Δεν το πιστεύω πως είμαι ζωντανός»

Διεθνή / Σέρφερ «δραπετεύει» από τεράστιο κύμα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Γης: «Δεν το πιστεύω πως είμαι ζωντανός»

Ο Μάικι Μπρενάν εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο των θεατών καθώς το τεράστιο κύμα έπεσε πάνω του στο διαβόητο σημείο για σερφ στο Shipstern Bluff
LIFO NEWSROOM
Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ μου επιτέθηκε σεξουαλικά μπροστά στα παιδιά του, λέει θύμα του μεγιστάνα

Διεθνή / Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ μου επιτέθηκε σεξουαλικά μπροστά στα παιδιά του, λέει θύμα του μεγιστάνα

Η Κάθριν ήταν 19 ετών όταν ως εργαζόμενη στα Harrods υπέστη σεξουαλική επίθεση από τον Αλ Φαγέντ - Περισσότερες από 150 γυναίκες έχουν καταγγείλει παρόμοιες εμπειρίες
LIFO NEWSROOM