Η Πολωνία στέλνει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία- Η πρώτη χώρα που το κάνει

Μαχητικά αεροσκάφη Facebook Twitter
Η Πολωνία θα στείλει αρχικά τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία (Φωτ. αρχείου: EPA)
0

Η Πολωνία θα γίνει η πρώτη χώρα που θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, τις επόμενες ημέρες, ένα σημαντικό βήμα στη στρατιωτική υποστήριξη του Κιέβου εν μέσω του πολέμου. 

Η αποστολή αρχικά τεσσάρων σοβιετικών MiG-29 θα μπορούσε να οδηγήσει και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη, κάτι που ζητά εδώ και καιρό η Ουκρανία, εκτιμά ο Guardian. 

«Κυριολεκτικά τις επόμενες ημέρες θα παραδώσουμε στην Ουκρανία, από ό,τι θυμάμαι, τέσσερα αεροσκάφη που λειτουργούν άψογα», δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα. «Τα υπόλοιπα προετοιμάζονται, γίνεται σέρβις», συμπλήρωσε. Συνολικά, η Πολωνία έχει 28 MiG-29, τα οποία θα αντικαταστήσει τα επόμενα χρόνια από νοτιοκορεάτικα FA-50 και αμερικανικά F-35. 

Μαχητικά αεροσκάφη: Σλοβακία, Φινλανδία και Ολλανδία το εξετάζουν

Έως τώρα, οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν προμηθεύσει την Ουκρανία με ανταλλακτικά για τα σοβιετικά μαχητικά αεροσκάφη της, λόγω ανησυχίας ότι η παράδοση λειτουργικών αεροπλάνων μπορεί να θεωρηθεί από τη Μόσχα ως ευθεία συμμετοχή στον πόλεμο. 

Η Σλοβακία, η Φινλανδία και η Ολλανδία έχουν ανακοινώσει ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία. Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν αρνηθεί να στείλουν F-16 και Typhoon αντίστοιχα στο Κίεβο, με το επιχείρημα ότι θα απαιτούνταν εκτενής εκπαίδευση, υποστήριξη εδάφους και μεγάλοι διάδρομοι προσγείωσης μεταξύ άλλων.  

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM