Θέατρο από το μέλλον στη Στέγη. Ή μήπως πρόκειται για θέατρο του απόλυτου παρόντος μας; Τρία νέα πρωτότυπα έργα, που προκρίθηκαν μέσα από ετήσιο ανοιχτό κάλεσμα, κάνουν πρεμιέρα.

 

Σεξεργασία. Ρευστότητα φύλου. Συλλογικές ταυτότητες. Τρεις παραστάσεις από το μέλλον μιλούν για το κοινό μας παρόν. Υπάρχουν θέματα ταμπού για τη νέα γενιά καλλιτεχνών; Σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, οι δημιουργοί βρίσκουν τη φωνή τους και προτείνουν νέους κόσμους με νέα πρωτότυπα έργα, που προκύπτουν μέσα από ένα ετήσιο ανοιχτό κάλεσμα. Νέοι δημιουργοί, νέα έργα, νέες ιδέες βρίσκουν Στέγη στον Νέο Κόσμο.

 

ΣΕΙΣΜΟΣ

Νon binary άτομα, τρανς θηλυκότητες, χοντρά σώματα, μετανάστριες και σεξεργάτες ανεβαίνουν στη Μικρή Σκηνή, ακριβώς επειδή είναι αυτ@ που είναι.

 

Βαριετέ; Συναυλία; Εξομολογητικό μανιφέστο; Μια συνέντευξη γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι σε κρατικό κανάλι; Μια απονομή βραβείων που κανείς δεν πηγαίνει να παραλάβει το βραβείο; Μια επίσημη πρεμιέρα που επαναλαμβάνεται στο διηνεκές;

 

Σίγουρα πρόκειται για μια περφόρμανς σεισμικών δονήσεων, η οποία προκαλεί τριγμούς σε αγαπημένα κόκκαλα, φέρνοντας στη σκηνή τρανς θηλυκότητες, non binary άτομα, χοντρά σώματα, μετανάστριες και σεξεργάτες, ώστε να τραγουδήσουν τη ρητορική μίσους που έχουν υποστεί ακριβώς επειδή είναι αυτ@ που είναι.

 

Ο «Σεισμός» αυτός έρχεται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης για να προκαλέσει εκείνο το ρήγμα μέσα στο οποίο συναντιούνται η ορμονοθεραπεία, τα έγγραφα για την άδεια παραμονής στην Ελλάδα, το OnlyFans, τα καψουροτράγουδα, οι χαμένες παρθενιές, τα μεγάλα αλβανικά κούτελα, η ταυτότητα φύλου, η αστυνομική ταυτότητα, οι dom tops, οι submissive bottoms, οι ερωτικοί μετανάστες, οι θεραπείες μεταστροφής, οι εξαντλητικές δίαιτες, τα pronouns, το Grindr, η trash τηλεοπτική κουλτούρα και τα make-up tutorials. Ένα σύνολο βιωμάτων που μας υπενθυμίζει πως, κόντρα στο δημοφιλές αφήγημα ότι τα πράγματα κάθε χρόνο γίνονται όλο και καλύτερα, ο πόνος ίσως να παραμένει ίδιος – όταν μεγαλώνεις ως μέλος της LGBTQIA+ κοινότητας σε μια χώρα που καλλιεργεί συστηματικά τον ρατσισμό και κάθε τύπου φοβικές συμπεριφορές απέναντι σε λαμπερά και ατρόμητα άτομα.

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Πέμπτη, Κυριακή στις 20:00


Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό 10 €

Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα 8 €

Παρέα 10+ άτομα 7 €

Κάτοικος Γειτονιάς 7 €

Ανεργίας, ΑμεΑ 5 €

Συνοδός ΑμεA 7 €

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 2 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ)

«Call Me Sugar» & «Σεισμός»
Κανονικό: 17 €
Φίλος: 14 €

 

«Σεισμός» & «Perseids ή πώς να παρτάρετε αγρίως»
Κανονικό: 17 €
Φίλος: 14 €

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ (ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ)

«Call Me Sugar» & «Σεισμός» & «Perseids ή πώς να παρτάρετε αγρίως»
Κανονικό: 23 €
Φίλος: 18 €

ΑΓΓΛΙΚΟΙ ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΙ

Παραστάσεις με αγγλικούς υπέρτιτλους τον Μάρτιο: Σάββατο 25, Κυριακή 26, Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Παραστάσεις με αγγλικούς υπέρτιτλους τον Απρίλιο: Σάββατο 1, Κυριακή 2, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Απριλίου 2023.