Ανακαλύπτοντας τον κόσμο μαζί με τα παιδιά

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο μαζί με τα παιδιά

Ψυχαγωγία και εκπαίδευση γίνονται «ένα» στο XPLORE στον 1ο όροφο του Golden Hall.

ADVERTORIAL

 

To ότι θα υπήρχε ένα μέρος που θα μπορούσε να κάνει το βαφτιστήρι μου και εμένα να περάσουμε το ίδιο διασκεδαστικά η αλήθεια είναι δεν μπορούσα ποτέ να το φανταστώ.

 

Το μόνο που χρειαζόταν τελικά για να πειστώ ήταν μια βόλτα στο Golden Hall και συγκεκριμένα στον 1ο όροφο, εκεί όπου βρίσκεται το XPLORE Entertainment Center.

 

Ομολογώ ότι όπως κάθε γονιός ή νονός, δεν περίμενα ποτέ ότι θα το ζούσα τόσο έντονα αλλά μετά το τέλος της εμπειρίας μας μπορώ να πω με σιγουριά ότι περάσαμε και οι δύο το ίδιο διασκεδαστικά αλλά και δημιουργικά.

 

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο μαζί με τα παιδιά

 

Επισκεφθήκαμε τις 2 θεματικές ενότητες XPLORE Adventure & Science οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε παιδιά ηλικίας από 4 έως και 12 ετών.

 

Και ως νονός ενός 5χρονου αγοριού μπορώ να πω ότι αυτή η βόλτα ήταν το καλύτερο πασχαλινό δώρο που του έχω χαρίσει, αφού θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη.

 

Η ουσία είναι ότι τελικά υπάρχει ένα μέρος που γονείς και παιδιά μπορούν να περάσουν εποικοδομητικά το χρόνο τους, σε ένα περιβάλλον με αρκετές θεματικές δραστηριότητες χωρίς ο ένας εξ αυτών να κάθεται σε κάποια κοντινή καφετέρια μέχρι να περιμένει τελειώσει ο άλλος. Και το καλύτερο; Κάθε δραστηριότητα διαθέτει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα η βόλτα στο XPLORE να εξελιχθεί πέρα από διασκέδαση σε κάτι σχεδόν παρεμφερές με σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό.

 

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο μαζί με τα παιδιά

 

Στο XPLORE Adventure είσαι μέσα στο παιχνίδι

Και μόνο από το όνομα συνειδητοποιείς ότι η περιπέτεια βρίσκεται μέσα στο concept της θεματικής ζώνης αλλά αυτό δεν αφορά μονάχα το παιδί, αλλά και τον γονέα. Σε ένα χώρο 1.190 τ.μ. με 9 διαφορετικές δραστηριότητες και μια ατμόσφαιρα που σε προκαλεί να το ζήσεις, γονιός και παιδί ορμάτε στις δραστηριότητες και βιώνετε την επόμενη πρόκληση.

 

Ότι καταφέραμε και συναρμολογήσαμε παρέα ένα μονοθέσιο της Formula 1 κατά τη διάρκεια του Pit Stop, ακούγεται υπερβολικό; Και όμως έγινε. Και δεν ήταν το μόνο. Οδηγήσαμε σε πίστα αγώνων, περάσαμε από λαβύρινθους με καθρέπτες και μονοπάτια σε μια ζούγκλα Jurassic με δεινόσαυρούς δίπλα μας ενώ ο μικρός έγινε σουπερ ήρωας και έπαιξε μέχρι τελικής πτώσης στην ζώνη κατασκευών.

 

Στο XPLORE ανακαλύπτεις τον κόσμο μαζί με το παιδί σου

 

Όσο προχωράγαμε τόσο μας συνέπαιρνε η μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων οι οποίες πέρα από ψυχαγωγία προσδίδουν στους νεαρούς επισκέπτες γνώση και προσανατολισμό με φόντο το μέλλον.

 

Το δημοσιογραφικό TV στούντιο μπορεί να «γεννήσει» τους επόμενους παρουσιαστές, αρχισυντάκτες ή μοντέρ ενός κεντρικού δελτίου ειδήσεων, όπως και η εικονική οικοδομή (ζώνη κατασκευών) μελλοντικούς αρχιτέκτονες.

 

Στο XPLORE Science είναι σαν να ξαναπηγαίνεις σχολείο

Όλοι έχουμε πει «μακάρι να πηγαίναμε ξανά σχολείο» χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θέλουμε να ξανακούσουμε το δάσκαλο να παραδίδει κάποιο μάθημα. Ο λόγος; Δεν ήταν ποτέ τόσο διασκεδαστικό. Στο XPLORE Science ωστόσο το μάθημα της φυσικής γίνεται απόλαυση.

 

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο μαζί με τα παιδιά

 

Εδώ γονείς και παιδιά γνωρίζουν βήμα-βήμα βασικές επιστημονικές αρχές μέσω διαδραστικών εκθεμάτων και παιχνιδιών. Και αν διστάσεις σκεπτόμενος ότι τα παιδιά θα «τσινήσουν» λόγω του εκπαιδευτικού χαρακτήρα, το γεγονός ότι η κάθε ενότητα διαθέτει βιωματικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό στιλ θα τα κάνει να αγαπήσουν -ή έστω να συμπαθήσουν λίγο πιο πολύ- το μάθημα της φυσικής.

 

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο μαζί με τα παιδιά

 

Τα μέρη του ανθρώπινου σώματος και οι λειτουργίες τους, η παραγωγή ενέργειας, η δύναμη του αέρα, το φως, ο ήχος και πολλοί ακόμα νόμοι που διέπουν τον κόσμο μας έχουν την τιμητική τους στο XPLORE Science, με τη διάδραση και το παιχνίδι να αποτελούν το σημείο κλειδί για να τους αποτυπωθούν οι γνώσεις αλλά και να εξασκήσουν παραπάνω το μυαλό τους στα ζητούμενα κάθε γρίφου (θα βρουν αρκετούς) που διαδραματίζονται μπροστά τους.

 

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο μαζί με τα παιδιά

 

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για εμάς τους ενήλικες που με νοσταλγία προσπαθούμε να θυμηθούμε όλες τις πληροφορίες και να εξηγήσουμε πως δημιουργείται το φως και ενέργεια, πως πετάνε τα αερόστατα αλλά και βασικές έννοιες της μηχανικής. Σε αυτό ευτυχώς έρχεται να μας βοηθήσει το XPLORE καθώς υπάρχουν διαθέσιμα tablets με εκπαιδευτικές πληροφορίες που εξηγούν αυτά που δεν θυμόμαστε. Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως που λέει και φιλόσοφος λαός μας.

 

Ο χώρος του XPLORE με τα συνολικά 81 διαδραστικά και εκπαιδευτικά εκθέματα ή παιχνίδια παρέχει ένα μεγάλο πεδίο έμπνευσης και ψυχαγωγίας και πέρα από τη διασκέδαση των «μικρών» επισκεπτών δίνεται η καλύτερη ευκαιρία για τον γονιό (ή τον νονό) να περάσει δημιουργικό χρόνο μαζί με το παιδί και, γιατί όχι, να μάθουν και οι ίδιοι από αυτό.

 

Στο XPLORE ανακαλύπτεις τον κόσμο μαζί με το παιδί σου

 

Και το καλύτερο; Στο XPLORE μπορεί κάλλιστα κάποιος γονιός να διοργανώσει τα πιο πρωτότυπα και διασκεδαστικά πάρτι γενεθλίων καθώς οι 3 θεματικές ζώνες θα καλύψουν τις προτιμήσεις και τα ταλέντα όλων των μικρών εξερευνητών, ενώ οι 2 ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες / party rooms μπορούν να φιλοξενήσουν κάθε γιορτινή περίσταση.

 

Ένα μέρος αναμφίβολα που ξέρεις ότι το παιδί σου θα περάσει εποικοδομητικά και ξέγνοιαστα, ένας θεματικός χώρος με τη μαγική ιδιότητα να σας φέρνει κοντά όσο βιώνετε παρέα τις υπέροχες δραστηριότητες. Τι καλύτερο από ένα μέρος που και μεγάλοι και μικροί μπορούν να απολαύσουν εξίσου χρόνο και δραστηριότητες παρέα. Αναμφίβολα το XPLORE Entertainment Center είναι το place to be, όσες φορές και αν το επισκεφθείς. 

 

Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

 

Πληροφορίες:

Golden Hall (1ος όροφος)

www.x-plore.gr

Τηλέφωνο: 210 68 85 450

Facebook: xplore.entertainmentcenter | Instagram:@xplore_entertainment 

 

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon