Η πολυτιμότερη ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων στον κόσμο δημοπρατείται

Η πολυτιμότερη ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων στον κόσμο δημοπρατείται σε τιμή-ρεκορ Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Σε δημοπρασία αναμένεται να βγει η πολυτιμότερη ιδιωτική συλλογή κοσμημάτων στον κόσμο, με τους εκτιμητές να αναφέρουν ότι θα συγκεντρώσει περισσότερα από 120 εκατ. λίρες. 

Πρόκειται για περισσότερα από 700 κοσμήματα της δισεκατομμυριούχου συλλέκτριας έργων τέχνης από την Αυστρία, Χάιντι Χόρτεν, τα οποία θα «ταξιδέψουν» σε Νέα Υόρκη, Ταϊπέι και Λονδίνο εν όψει της δημοπρασίας. 

Τι περιλαμβάνει η σπάνια συλλογή κοσμημάτων

Η συλλογή περιλαμβάνει δαχτυλίδι Cartier από λευκόχρυσο και διαμάντι με το Sunrise Ruby, τον πιο πολύτιμο μη διαμαντένιο πολύτιμο λίθο στον κόσμο, το οποίο η Χόρτεν αγόρασε για 30,4 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία πριν από οκτώ χρόνια. 

Το σπάνιο ρουμπίνι της Μιανμάρ «αίμα περιστεριού» 25,59 καρατίων περιγράφεται από το Ελβετικό Γεμολογικό Ινστιτούτο ως «μοναδικός θησαυρός της φύσης» και αναμένεται να πουληθεί έναντι 15-20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στα κοσμήματα της συλλογής περιλαμβάνονται το σκαλιστό σμαραγδένιο κολιέ Great Moghul από τον Harry Winston 362 καρατίων, παραλληλόγραμμο διαμαντένιο δαχτυλίδι 47 καρατίων και ένα κομψό κίτρινο διαμαντένιο βραχιόλι από τον Tiffany & Co και δημιουργίες Bulgari που εμφανίζονται πρώτη φορά σε δημοπρασία.

Η Χόρτεν -η οποία κληρονόμησε περίπου 2,7 δισεκατομμύρια αγγλικές λίρες όταν ο σύζυγός της, ο μεγιστάνας του πολυκαταστήματος Χέλμουτ Χόρτεν, πέθανε το 1987. Η Χάιντι Χόρτεν πέθανε τον Ιούνιο του 2022 χωρίς άμεσους κληρονόμους.

Σημειώνεται, ότι έχουν εκφραστεί ανησυχίες σχετικά με την πηγή της οικογενειακής περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι ο Χέλμουτ Χόρτεν απέκτησε περιουσιακά στοιχεία από Εβραίους που είχαν κατασχεθεί από τους Ναζί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Διεθνή / Στο στόχαστρο Τραμπ και το Πρίνστον: «Πάγωσε» η χρηματοδότηση, μετά τις κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Το Πρίνστον δεν έχει ενημερωθεί για τους λόγους της απόφασης - Είναι το τρίτο κορυφαίο πανεπιστήμιο που υφίσταται περικοπές από τον Τραμπ, μετά το Κολούμπια και το Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Διεθνή / Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Ο Κόρι Μπούκερ στεκόταν όρθιος στο βήμα για περισσότερο από μία ημέρα, πίνοντας μόνο νερό, απαριθμώντας τις επιπτώσεις της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα
LIFO NEWSROOM
Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM