Στο νέο πορτρέτο της βασιλικής οικογένειας είναι όλοι εκτός από δύο- κι υπάρχει επίσημη εξήγηση

Βασιλιάς Κάρολος και βασίλισσα Καμίλα: Τα πρόσωπα που απεικονίζονται στην οικογενειακή φωτογραφία, τα μηνύματα και οι συμβολισμοί Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι επίσημες φωτογραφίες από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ' και της βασίλισσας Καμίλα.

Ο Χούγκο Μπερνάντν, ο οποίος τράβηξε και το γαμήλιο πορτρέτο τους το 2005, απαθανάτισε το βασιλικό ζεύγος με τα διακριτικά του λίγο μετά την τελετή του Σαββάτου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

Τραβήχτηκαν επίσης ομαδικές λήψεις ανώτερων βασιλικών και μελών της οικογένειας. Οι εικόνες τραβήχτηκαν στην αίθουσα του θρόνου και στο πράσινο σαλόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Όπως εξηγεί ο Sean Coughlan, βασιλικός ανταποκριτής του BBC, η επιλογή των προσώπων που περιλαμβάνονται στην ομαδική φωτογραφία της βασιλικής οικογένειας είναι συμβολική και επικεντρώνεται στα εργαζόμενα μέλη του παλατιού Μπάκιγχαμ αλλά και στα πρόσωπα που θα εκτελούν επίσημα καθήκοντα για λογαριασμό του βασιλιά.

Αυτό σημαίνει πως δεν περιλαμβάνονται όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αλλά αυτά που φαίνεται να εκπροσωπούν τη νέα βασιλεία. Μεταξύ άλλων, στην οικογενειακή φωτογραφία απεικονίζονται ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον και η αδελφή του βασιλιά Καρόλου, η πριγκίπισσα Άννα με τον σύζυγό της Τίμοθυ Λώρενς.

«Αυτές οι φωτογραφίες στέλνουν ένα σαφές μήνυμα. Δείχνουν τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα με τα πιο επίσημα ρούχα της βασιλικής οικογένειας, να παίρνουν τη θέση τους σε αυτούς τους ιστορικούς ρόλους. Είναι το είδος της επίσημης φωτογραφίας που θα βλέπατε στον τοίχο ενός δημόσιου κτιρίου και όχι σε ένα οικογενειακό άλμπουμ. Η φωτογραφία της Καμίλα καθιστά επίσης σαφές ότι πρόκειται πλέον για τη βασίλισσα Καμίλα και όχι για τη βασιλική σύζυγο», προσθέτει ο Sean Coughlan.

Ο βασιλιάς Κάρολος απεικονίζεται φορώντας μεταξύ άλλων το αυτοκρατορικό κρατικό στέμμα και κρατώντας την Σφαίρα του Μονάρχη και το σκήπτρο με τον σταυρό, καθισμένος σε μία από τις δύο καρέκλες του θρόνου που κατασκευάστηκαν ειδικά για να χρησιμοποιηθούν κατά τη στέψη του βασιλιά Εδουάρδου Ζ΄ το 1902.

Σε δήλωσή του, ο βασιλιάς εξέφρασε τις «πιο ειλικρινείς και θερμές ευχαριστίες» του και της Καμίλα σε όλους όσοι βοήθησαν να γίνει το Σαββατοκύριακο της στέψης μια τόσο ξεχωριστή περίσταση».

Για τους ανθρώπους που συμμετείχαν στους εορτασμούς, ο βασιλιάς είπε: «Το να ξέρουμε ότι έχουμε την υποστήριξη και την ενθάρρυνσή σας και το να βλέπουμε την καλοσύνη σας να εκφράζεται με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ήταν το μεγαλύτερο δυνατό δώρο για τη στέψη».

Ο βασιλιάς Κάρολος πρόσθεσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του θα αφιερώσουν τώρα τη ζωή τους «στην υπηρεσία του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου, των βασιλείων και της Κοινοπολιτείας».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών» - Τουλάχιστον 10 μωρά νεκρά

Διεθνή / Σάλος στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών» - Τουλάχιστον 10 μωρά νεκρά

Η συμμορία των 47 ατόμων έστελνε βρέφη σε «δικά της» νοσοκομεία για να εξασφαλίσει χρήματα από σύστημα Υγείας της Τουρκίας - Νοσοκόμες παρίσταναν τις γιατρούς - Χορηγούνταν ακατάλληλα φάρμακα στα μωρά - Παραποιούνταν η αιτία θανάτου
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ήρωας»: Ένας 56χρονος έσωσε άγνωστο από ππνιγμό αλλά έχασε ο ίδιος την ζωή του στο Μπάλι

Διεθνή / «Ήρωας»: Έσωσε άγνωστο από πνιγμό, αλλά πνίγηκε ο ίδιος - Η σορός του εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά

Ο Αυστραλός πήδηξε στη θάλασσα στις δυτικές ακτές του Μπαλί και διέσωσε έναν Γερμανό τουρίστα από πνιγμό, αλλά το κύμα τον παρέσυρε στα ανοιχτά κι έχασε τη ζωή του
LIFO NEWSROOM