Φοιτητικές εκλογές: ΔΑΠ και ΠΚΣ δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα για την πρωτιά

Φοιτητικές εκλογές: ΔΑΠ και ΠΚΣ δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα για την πρωτιά Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Οι παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΚΣ υποστηρίζουν η κάθε μία ότι κέρδισε τις φοιτητικές εκλογές και κατηγορούν για νοθεία η μία την άλλη.  

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ κάνει λόγο για «νίκη της ΔΑΠ στις κάλπες, πρωτιά της ΠΚΣ στη νοθεία». Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που επικαλείται, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει το 40,31% των ψήφων, με την Πανσπουδαστική (ΠΚΣ) να ακολουθεί με 26,45%. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΑΣΠ με 11,89% και ακολουθεί το Δίκτυο/Μπλόκο με 1,86%. 

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατηγορεί την παράταξη της Πανσπουδαστικής ότι «επιμένει στην πρακτική των νοθειών και της πλαστογραφίας», καθώς, όπως υποστηρίζει δύο φορές μέσα σε μία ώρα άλλαξε τον αριθμό των συλλόγων που αναγνωρίζει. «Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν προσβολή προς τη Δημοκρατία και τη νοημοσύνη των φοιτητών», αναφέρεται.

Από την άλλη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΠΚΣ, με καταμετρημένες τις ψήφους σε 255 από 272 συλλόγους, το ποσοστό της Πανσπουδαστικής ανήλθε στο 34.07%, έναντι 27,69% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ακολουθεί η ΠΑΣΠ με 10,26%, ενώ και πάλι το Δίκτυο/Μπλόκο κινείται σε χαμηλά ποσοστά (2,39%).

Στις φοιτητικές εκλογές χιλιάδες νέοι και νέες έστειλαν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας με τη σαρωτική επικράτηση της Πανσπουδαστικής», ανέφερε σε δήλωσή του για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Η απελπισμένη προσπάθεια της κυβερνητικής παράταξης με όργιο νοθείας, εξαγοράς και "μαγειρέματος" των αποτελεσμάτων αποδεικνύει τον πανικό και την ήττα της! Το κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης των φοιτητικών συλλόγων έπεσε στο κενό», ανέφερε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM